AMPOSTA FAS GOIG

Una vintena de persones i entitats ja poden optar als Horts comunitaris

La convocatòria està oberta a persones amb risc d’exclusió social i majors de 65 anys, així com a entitats i a la ciutadania en general, fins al 7 de juliol

etiquetes   noticies, ciutat, societat, participacio, horts socials, amposta

7/6/2022

Una vintena de persones i entitats ja poden optar als Horts comunitaris | Amposta.info


El projecte dels horts socials i comunitaris d'Amposta ja està en marxa. En una parcel·la de poc més de 2.000 metres quadrats, ubicada a la vora del centre de Natzaret, una vintena de persones o entitats podran cultivar els seus propis aliments en un espai que vol ser educatiu i lúdic, però també una nova eina d'integració social. "Els Horts comunitaris són una de les accions que formen part de les polítiques de transformació de la societat perquè, tot i ser a mitjà o llarg termini, ens fan especial il·lusió pel seu poder transformador", declarava l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, qui afegia que "és un projecte que també ens posiciona com a referents en el treball transversal i que impacta sobre l'Agenda 2030, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) o la corresponsabilitat de la societat de gestionar recursos públics".

Com explicava Tomàs, el projecte dels Horts comunitaris "Lo Tros" comença a plantejar-se arran l'herència d'una finca rústica que un ciutadà va deixar a l'Ajuntament i que, tot i que es va gestar des de l'àrea de Medi Rural i Espais Verds, s'ha treballat de forma participativa amb diferents regidories com Educació o Drets Socials i Ciutadania. "Tanmateix, s'ha implicat l'Escola Agrària d'Amposta, proposant com havia de ser i desenvolupar-se aquest espai; i l'Escola d'Art i Disseny d'Amposta (ESARDI), des d'on han elaborat el logotip i el material visual per als horts; o l'àrea de Drets Socials i Ciutadania gestionant els requisits d'accés".

La regidora de Medi Rural i Espais Verds, Carla Bonfill, concretava que "hi haurà un total de 40 bancals que es distribuiran en 20 parcel·les, ja que cada persona disposarà de dos bancals amb tires de reg per degoteig. A més d'un espai comunitari amb una caseta d'eines i una zona compartida amb ombra i bancs". Bonfill afegia també que els espais comunitaris de "Lo Tros" es dissenyaran conjuntament amb les persones arrendatàries de les parcel·les.

Les parcel·les d'aquest nou espai es divideixen en quatre lots diferents: per a persones en situació de vulnerabilitat (30% de les parcel·les), per a majors de 65 anys (30%), per a ciutadania en general (20%) i per a entitats (20%). A banda, n'hi haurà tres reservades per a projectes municipals amb l'objectiu que es puguin realitzar cursos o tallers oberts a tota la ciutadania, així com una "parcel·la mestra" que serà gestionada per l'alumnat de l'Escola Agrària.


Requisits per optar a l'hort

A partir d'aquest dimarts, 7 de juny, es pot fer la sol·licitud per optar a un espai en aquest hort comunitari. Les persones sol·licitants han de ser majors d'edat, veïns o veïnes d'Amposta i no tenir en propietat o arrendat un hort social ni parcel·les rústiques aptes per a activitats agrícoles. La cessió d'ús de les parcel·les serà de 2 anys.

Es poden presentar sol·licituds fins al dia 7 de juliol i la resolució final serà a finals del mes vinent. Entre totes les persones que compleixin els requisits es durà a terme un sorteig públic, el 5 d'agost, d'on sortirà la llista definitiva de les beneficiàries.

Així, no serà fins a l'octubre que es començarà a utilitzar l'espai, tot i que prèviament es realitzarà una formació als beneficiaris i es crearà una comunitat d'usuaris i usuàries dels Horts comunitaris.


Per: Redacció

Foto: Cedida


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info