Eports Ample de Banda i Internet

Unió de Pagesos alerta de danys importants de la tempesta d'ahir en olivera i d'afectació als camps d'arròs al Baix Ebre i al Montsià

A la comarca del Baix Ebre, han resultat afectades les oliveres de pràcticament tots els municipis, i al Montsià, la gran majoria

etiquetes   noticies, comarca, terres ebre, climatologia, terres ebre, agricultura, meteorologia, temporal

24/11/2021

Unió de Pagesos alerta de danys importants de la tempesta d’ahir en olivera i d’afectació als camps d’arròs al Baix Ebre i al Montsià | Amposta.info Oliveres amb branques esquerdades al Baix Ebre


Unió de Pagesos adverteix que la forta tempesta d'aigua, pedra i calamarsa que ahir va afectar sobretot les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona ha causat danys importants en l'olivera i ha inundat camps d'arròs, segons una primera valoració. A la comarca del Baix Ebre, han resultat afectades les oliveres de pràcticament tots els municipis, i al Montsià, la gran majoria.

El temporal Dana ha trencat branques i, en alguns llocs, arbres, entre els quals garrofers. El fort aiguat que va caure es va endur les olives que estaven a terra i que encara s'havien de plegar. A l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) la força d'una mànega que va venir del mar cap a terra va tombar oliveres i va causar destrosses a les explotacions, amb tanques, camins, pistes forestals i accessos a les finques danyats. La mànega va sortir de la urbanització Roques Daurades, a l'Ametlla de Mar, va travessar la N 340 al punt km 1111 i l'antiga carretera nacional 340, prop de la partició amb el terme del Perelló.

Pel que fa als danys en els camps d'arròs i les seves estructures, encara no es pot entrar per fer-ne una valoració acurada, però s'intueixen desperfectes en cordons. Caldrà esperar uns dies fins que s'hi pugui accedir per fer la valoració dels danys. El sindicat ha constatat que el temporal ha provocat un aiguabarreig que segurament haurà facilitat la dispersió de la plaga del cargol poma.

Quant als cítrics, no es preveu que el temporal afecti la collita si no plou molt més, tot i que hi ha camins i finques inundades, però caldrà esperar els propers dies per valorar-ho. Si els camps es van eixugant i no plou gaire més, no hi hauria d'haver problemes.

Unió de Pagesos demana als ajuntaments dels municipis afectats que reparin camins i infraestructures al més aviat possible perquè la pagesia pugui accedir a les finques, i al Departament d'Acció Climàtica, una valoració ràpida i acurada dels danys per poder indemnitzar de manera justa la pagesia afectada, així com per poder aplicar mesures com l'adequació de la fiscalitat de l'IRPF a les pèrdues que es comptabilitzin.


Per: Redacció

Foto: Unió de Pagesos de Catalunya


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info