Ruta dels platerets i Festa de l’Arròs i la Carxofa d’Amposta

La Unitat Polivalent d'Amposta celebra els 10 anys de la Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre

A l’acte van assistir el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’alcalde d’Amposta i la presideneta de la Fundació Pere Mata.

8/2/2017

La Unitat Polivalent d’Amposta celebra els 10 anys de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre | Amposta.info El conseller Antoni Comín durant la visita a la Unitat Polivalent d'Amposta


El passat dijous 2 de febrer, el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, acompanyat de l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs i la presidenta de la Fundació Pere Mata, Elisabet Vilella, van visitar la Unitat Polivalent d'Amposta per participar en l'acte de celebració dels 10 anys de la Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre.

Durant els parlaments, el conseller va destacar que "la Fundació Pere Mata és el model que volem per tot Catalunya pel que fa als indicadors en l'atenció a les persones afectades per una malaltia mental" i va recordar que la salut mental és una prioritat per al Departament de Salut i ho va exemplificar en el fet que mai des de 1980 el pressupost de salut mental ha crescut en 70 milions d'euros, que representa un increment del 30%. A més, va destacar el model, pel fet que hi ha "un consens de tots els actors sobre què volen fer en salut mental, que és el model comunitari".

La presidenta de la Fundació, Elisabet Vilella, va elogiar l'equip professional de la Fundació per la seva vocació, professionalitat i entusiasme i va destacar l'aportació que ha suposat la Fundació a les Terres de l'Ebre, ja que ha significat la creació d'una xarxa integrada que inclou l'àmbit sanitari i social. Per últim, va ressaltar la bona relació amb els serveis territorials de la Generalitat a les Terres de l'Ebre.

Per la seva banda, l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, va mostrar la seva satisfacció per "la quantitat de recursos que tenim en salut mental a les Terres de l'Ebre", i va dir que "és un gran orgull que la Unitat Polivalent estigui a Amposta", i va reiterar el suport de l'Ajuntament a la Fundació.

Quant als professionals, la doctora Ana Belén Castellà va fer un repàs de tots els serveis que es donen i l'evolució de la Fundació, mentre que també es van fer dues taules rodones en les quals van participar el doctor José M. González; Pere Cabanes, terapeuta; la psicòloga clínica Antònia Forteza, i la infermera Lídia Sarrió que van explicar el funcionament dels diferents serveis des de la seva òptica professional.

En les taules rodones també van participar Eduard Rullo, de l'associació Poco a Poco, de persones afectades per una malaltia mental, i Francisco Moya, secretari de l'Associació Salut Mental de les Terres de l'Ebre, que van exposar també la seva experiència com a familiars d'usuaris dels serveis de la Fundació.

Per acabar, el conseller va fer una visita als diferents serveis de la Unitat Polivalent. A la seua arribada, el gerent de la Fundació, Enric Cardús, i el director general del Grup Pere Mata, Joan Amigó, van explicar al conseller, mitjançant plafons, la xarxa sanitària i social de la Fundació a les Terres de l'Ebre, així com la resta de serveis que ofereixen les diferents entitats del Grup Pere Mata a la resta del territori català en l'àmbit de la salut mental i la dependència, així com la tasca docent universitària i de recerca que es realitza.


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info