SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Tretze companyies de teatre i circ, a la vuitena edició del FesticAM

El Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta, que se celebrarà del 5 al 10 d’octubre, s’alinearà amb la iniciativa Amposta Ciutat Diversa

etiquetes   noticies, ciutat, cultura, amposta, teatre, festicam

23/9/2021

Tretze companyies de teatre i circ, a la vuitena edició del FesticAM | Amposta.info "De tu a tu", de la Companyia Mur, serà l'espectacle  inaugurarà la vuitena edició del festival, el 8 d'octubre a la plaça de l'Ajuntament


El teatre i el circ tornen als carrers d'Amposta. Del 5 al 10 d'octubre, el Festival Internacional de Teatre i Circ d'Amposta protagonitzarà l'escena cultural de la ciutat amb un programa multidisciplinar i farcit de talent emergent, però també adaptat a l'actualitat i compromès amb la diversitat escènica i de públics. És per això que, entre les gairebé 200 propostes que es van presentar a la convocatòria, finalment seran 13 companyies les que oferiran fins a 29 actuacions en aquest esdeveniment més que consolidat en la programació cultural de la ciutat. "Fem una passa més que l'any passat i, tot i que seguim amb les restriccions i els espectacles al carrer, recuperem les activitats a les escoles i instituts", reblava l'alcalde, Adam Tomàs.

A més, Tomàs també explicava que aquest any el FesticAM compartirà valors amb el projecte Amposta Ciutat Diversa amb un espectacle que aposta per la democratització de l'accés a la cultura. "Apostem per un treball transversal entre regidories, per això aquest any l'obra inaugural del FesticAM té molt a veure amb Amposta Ciutat Diversa, ja que hi participen tant persones amb diversitat funcional com artistes professionals". "De tu a tu", de la Companyia Mur, amb el Suport a la Creació FesticAM 2021, serà l'actuació de circ que inaugurarà aquesta vuitena edició del festival, el 8 d'octubre a la plaça de l'Ajuntament.

En la línia d'obrir la cultura a tots els públics, la regidora de Cultura i Memòria, Inés Martí, destacava que aquest serà el darrer any que la ciutat estarà integrada en el Pla d'Impuls de la Dansa: "Estem molt contents de tot el que el programa Fem Dansa ens ha aportat a Amposta i de què torni a estar integrat en la programació del FesticAM, el que ens permetrà gaudir d'algunes actuacions que busquen democratitzar aquesta disciplina portant-la als espais públics", explicava. Martí recordava que tots els espectacles seguiran les restriccions del moment "per demostrar un cop més que la cultura és necessària i segura", per això tots els espectacles seran amb aforament limitat i control d'accés.

Posant sobre la taula la necessitat de seguir apostant per la cultura, el director de l'Escola de Teatre i Circ d'Amposta (Etca), Jordi Príncep, afirmava que "hem configurat una programació molt diversa, de qualitat i assumint totes les mesures perquè els espectadors i espectadores gaudeixin, reflexionin, s'emocionin amb els espectacles i continguts d'una manera tranquil·la i segura". Les entrades, que aquest any tindran el preu d'un euro solidari, s'han de reservar prèviament a la pàgina web de l'Ajuntament o a www.etca.cat.


Per: Redacció

Foto: Etca.cat


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info