BARIAUTO, Concessionari oficial ŠKODA a Tarragona, Reus i Amposta

Tres segles de moda catalana

El Museu de les Terres de l’Ebre acull aquest dissabte 15 de desembre la conferència “Museu Virtual de la Moda de Catalunya”, un passeig virtual per més de les 640 peces de vestir fotografiades i catalogades

12/12/2018

Tres segles de moda catalana | Amposta.info Imatge de l’exposició El vestit tradicional a Amposta, realitzada el 2008 


El Museu de les Terres de l'Ebre acollirà el dissabte 15 de desembre la conferència “Museu Virtual de la Moda de Catalunya”, que anirà a càrrec de la Dra. Laura Casal-Valls, directora del Museu Virtual de la Moda de Catalunya.

La conferenciant farà un repàs a més de 330 anys de moda catalana, realitzat a partir de la consulta del Museu Virtual de la Moda de Catalunya, una plataforma online que reuneix centenars de peces de vestir històriques, datades entre el s. XVIII i els nostres dies.

Es tracta d'un passeig virtual per les més de 640 peces fotografiades i catalogades, tant femenines com masculines, civils i de cerimònia, procedents de 38 col·leccions públiques de tot el territori català, entre les quals es troben algunes de les moltes peces de vestir tradicionals que formen part del fons d'indumentària del Museu de les Terres de l'Ebre.

El projecte de la creació d'aquesta web va rebre l'impuls definitiu quan l'equip de Walden, un equip jove i interdisciplinar, especialitzat en la gestió del patrimoni històric i cultural, i els seus col·laboradors van guanyar el Premi Lluís Carulla 2016.

La conferència clou el Cicle de tres conferències que conformen el programa Cultura Viva 2018, organitzat per la Direcció General de Cultura Popular i el Museu de les Terres de l'Ebre, com a Antena de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (OPEI), que en aquesta ocasió concreta té també la col·laboració de l'Ajuntament d'Amposta i del Museu Virtual de la Moda de Catalunya.

La conferència tindrà lloc a les 18 h a la sala d'actes del Museu.


Tres segles de moda catalana | Amposta.info


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info