EbreActiu, revista d┤oci actiu

TrÓnsit endega una campanya preventiva de conductes i factors de risc de ciclistes en via urbana

La campanya va dirigida tant als mateixos ciclistes com a la resta de vehicles que comparteixen lĺespai viari amb ells: vianants, motoristes i la resta de conductors amb lĺobjectiu de mantenir una bona convivŔncia

9/7/2019

TrÓnsit endega una campanya preventiva de conductes i factors de risc de ciclistes en via urbana | Amposta.info


El Servei CatalÓ de TrÓnsit (SCT) coordina amb les Policies Locals una nova campanya preventiva de conductes i factors de risc adrešada a ciclistes en vies urbanes, des d'ahir dilluns dia 8 de juliol fins al diumenge dia 14 de juliol. Per segon any consecutiu la campanya que endega l'SCT se centra en aquest colĚlectiu vulnerable com sˇn les bicicletes.

La campanya va dirigida tant als mateixos ciclistes com a la resta de vehicles que comparteixen l'espai viari amb ells: vianants, motoristes i la resta de conductors amb l'objectiu de mantenir una bona convivŔncia.

Els ciclistes sˇn un colĚlectiu vulnerable, junt a motoristes i vianants, cosa que preocupa a l'SCT i als ajuntaments. L'˙s de la bicicleta estÓ en auge en el darrers anys, s'ha convertit un mitjÓ de transport idoni i rÓpid per a les distÓncies curtes, Ús de fÓcil aparcament i no contamina. L'˙s de la bicicleta tÚ molts avantatges, per˛, alhora, si no es compleixen les normes d'autoprotecciˇ o de circulaciˇ, es converteix en el vehicle mÚs indefens de l'espai viari.

Per aix˛, Ús molt important recordar als ciclistes urbans determinats drets i deures:

 • En cas de circular de nit, passos inferiors i t˙nels, Ús necessari portar l'enllumenat que correspongui. ╔s obligatori:

  - A la part de davant: una llum de posiciˇ de color blanc.
  - A la part del darrera: una llum de posiciˇ vermella i un catadi˛ptric del mateix color (Ús opcional afegir mÚs catadi˛ptrics de color groc com els del cotxe, als radis i dos a cada pedal).
  - A mÚs, s'haurÓ de portar una peša reflectant si se circula per vies interurbanes, amb la finalitat que la resta de conductors els puguin distingir a una distÓncia de 150 metres.

 • El casc de protecciˇ ha de ser homologat, Ús obligatori pels conductors i ocupants de bicicletes que circulen per vies urbanes.

 • L'˙s de m˛bils i receptors estÓ prohibit i utilitzar auriculars connectats als receptors o reproductors de so, aixÝ com l'˙s telŔfon m˛bil.

 • La taxa d'alcoholŔmia mÓxima permesa Ús la mateixa que per a la resta de conductors: 0,5 de g/l en sang o 0,25 mg/l en aire expirat.

 • D'altra banda, si se circula en bicicleta pel carril bici, zones de vianants i voreres habilitades s'ha de respectar la preferŔncia del vianant. 

 • Quan hi hagi carril bici, l'usuari de la bicicleta haurÓ de circular per aquest i quan hi circuli per la vorera es vigilarÓ que ho faci d'acord amb la normativa prevista i mantenint una bona convivŔncia amb els vianants.


TambÚ convÚ recordar a la resta d'usuaris que:

 • No es pot parar o estacionar un vehicle als carrils bici, vies ciclistes i zones de reserva d'estacionament de bici sense autoritzaciˇ.

 • Que un vehicle de dues rodes motoritzat no pot circular pels carrils bici.

 • Que han de respectar la prioritat de pas dels ciclistes que circulen per un carril bici, un pas de ciclistes o un voral degudament senyalitzats.


TrÓnsit endega una campanya preventiva de conductes i factors de risc de ciclistes en via urbana | Amposta.info


Foto: Cedida


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)


Amposta.info, el digital de la ciutat d┤Amposta des de 1998 (Terres de l┤Ebre)

correu electr˛nic
Informaciˇ i avÝs legal

Amposta.info