Eports Ample de Banda i Internet

Ciutat | Tots els grups municipals aproven la moció de defensa de l'escola catalana

El text aprovat, que finalment va ser presentat per tots els grups municipals amb representació al plenari, va ser una combinació de les mocions presentades pel grup municipal d’Esquerra Amposta i el del PSC

etiquetes   Amposta, Ciutat, Plens, Ajuntament Amposta

31/10/2017

Ciutat | Tots els grups municipals aproven la moció de defensa de l’escola catalana | Amposta.info El ple també aprova la rebaixa de l'impost de circulació i la modificació de la plusvàlua


El ple ordinari d'ahir dilluns al vespre va aprovar, per unanimitat, una moció de defensa de l'escola catalana. El text aprovat, que finalment va ser presentat per tots els grups municipals amb representació al plenari, va ser una combinació de les mocions presentades pel grup municipal d'Esquerra Amposta i el del PSC. Finalment, el text té sis acords, entre els que destaquen “manifestar el suport de l'Ajuntament d'Amposta al model educatiu català, fent especialment esment al seu paper en la cohesió social, en la compensació en les desigualtats dels orígens i la integració escolar de tot l'alumnat”, un “model educatiu que té la voluntat de conformar una ciutadania crítica i responsable identificada amb una cultura comuna en la qual la llengua catalana és un factor bàsic per la cohesió social”. El plenari també va voler mostrar “el suport a tot el col·lectiu de treballadores i treballadors del sistema educatiu de Catalunya, agraint-los el seu compromís i la seva professionalitat” i “rebutjar les actituds i veus que, de forma hostil, demagògica i falsa, posen en qüestió l'acció educativa i el model d'escola catalana”.


Modificació de pressupost

El ple de dilluns també va donar llum verd a una modificació de pressupost de 420.000 euros amb el vot en contra del grup de CiU i de la regidora Rosita Pertegaz, l'abstenció de German Ciscar i del grup del PSC i el vot a favor de l'equip de govern d'Esquerra d'Amposta. Tal i com va detallar l'alcalde d'Amposta, la moció permetrà actuacions com una amortització de préstec de 119.000 euros o 110.000 euros per a la modificació del projecte de cobriment de les pistes poliesportives. Aquest va ser, de fet, el punt que va generar més polèmica durant el debat. Els equips de l'oposició van retraure a l'equip de govern “la manca d'informació” al voltant de les modificacions del projecte de les pistes a la comissió informativa, un fet que l'alcalde, Adam Tomàs, va reconèixer.

Amb tot, l'alcalde va destacar “que no és voluntat amagar cap tipus de informació i que s'acaba donant tota. De fet, Tomàs va detallar totes les modificacions que s'han produït al projecte inicial. “Fem una ampliació del 50% del pressupost inicial, que és el que ens permet la llei, per assumir l'encariment que suposaran els canvis que hem demanat al projecte i evitar que un cop acabat puguem tenir problemes com ha passat amb obres noves com l'auditori municipal o l'oficina de Turisme”, va reblar Tomàs.

Aquestes actuacions són modificacions del propi projecte com el canvi de policarbonat de 2mm. a 8 mm., l'eliminació de les tanques de la zona de joc, que comporta augmentar la superfície a recobrir en formigó, o la modificació del tipus de tabot, es passa d'un normal a un. També hi ha actuacions que es volien realitzar a posteriori i que es fan ara com netejar i pintar l'estructura. O, finalment, les actuacions que no estaven al projecte com arreglar els desaigües del sostre o fer la paret de dalt dels vestidors.

La modificació de pressupost aprovada també inclou 60.000 euros per a la renovació de l'enllumenat del camp de futbol, amb la instal·lació de la tecnologia LED, 22.000 euros per al desplegament de la fibra òptica a la zona esportiva, 19.500 euros per a la instal·lació de bateries condensadores dels equips municipals “que permetran un estalvi de 14.000 euros a l'any”, o 6.000 euros per a la reparació i posada en funcionament de grups electrògens. “Es tracta d'operacions i actuacions encaminades a reduir les despeses de l'Ajuntament”, ha destacat l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, tot afegint que “és gràcies als estalvis que es generen, que podem rebaixar la pressió fiscal”. “No fem baixades d'impostos radicals perquè anem poc a poc rebaixant la despesa, però a mesura que l'anem reduint, anem fent rebaixa de la pressió fiscal”, ha comentat l'alcalde.


Rebaixa de l'impost de circulació

El ple també va aprovar amb l'abstenció de la regidora no adscrita, i el vot a favor de la resta de grups municipals, la rebaixa de l'impost de circulació i el de la plusvàlua. En concret es va rebaixar en un 10% l'impost de circulació per als camions i en un 5% per als turismes que estan entre la franja de 8 cavalls fiscals i 15.


Mocions

En el bloc de mocions, el ple de dilluns també va aprovar-ne una del regidor German Ciscar per finançar el servei de teleassistència a la gent gran amb discapacitat i/dependència i amb pocs recursos econòmics i crear un registre de totes aquestes persones que visquin soles, una moció que va tirar endavant amb el suport de tots els grups municipals excepte l'abstenció de la regidora no adscrita.


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info