BIGMAT CITY AMPOSTA

Tornen els romans a Amposta

La 7a Jornada de recreació històrica “Els romans ens visiten”, que tindrà lloc de l’1 al 6 d’abril ens aproparà, a través de la recreació històrica, a l’època romana

28/3/2019

Tornen els romans a Amposta | Amposta.info Foto: Pixabay


Des del dilluns 1 al dissabte 6 d'abril, tornen els “romans” a Amposta. La 7a Jornada de recreació històrica “Els romans ens visiten” ens aproparà al coneixement dels diferents pobles i cultures contemporànies dels romans que convivien al Mediterrani en aquells moments. En especial els ibers, les tribus autòctones del llevant peninsular que foren assimilades pels romans i de les quals hi ha múltiples vestigis a les Terres de l'Ebre.

Desprès d'anys de recerca, a la zona de l'Ebre, territori de la tribu dels Ilercavons, hi ha diversos jaciments excavats, estudiats, rehabilitats i adequats per a la visita pública. A la nostra població hi ha el jaciment urbà del Castell d'Amposta que conserva diferents testimonis d'aquests passat protohistòric.

El cicle “Els romans ens visiten” va començar el març de 2013 amb l'objectiu pedagògic i educatiu de fer una immersió en la història, de conèixer en primera persona, a través de la recreació històrica, l'època romana. Durant aquests anys ha esdevingut un punt de trobada atractiu no només per a l'alumnat, sinó també per als apassionats del món romà i el públic en general.


PROGRAMA

ACTIVITATS PER ALS ALUMNES AL VOLTANT DEL PATRIMONI I LA CULTURA ROMANA

 • De dilluns a dimecres, del 1 al 3 d'abril
  Tallers sobre l'època romana en els quals els alumnes de 4t ESO de l'Institut Ramon Berenguer IV explicaran als alumnes de les escoles Soriano Montagut, Miquel Granell i Sagrat Cor els temes “Els ibers”, “Petites narracions de déus i deesses”, “ Els jocs olímpics: l'antiguitat i ara” i “Un passeig per Tàrraco”. 

 • Dimarts i dimecres 2 i 3 d'abril
  Taller de cal·ligrafia romana a càrrec de Keith i Amanda Adams ESARDI-Escola d'Art i Disseny. De 10 a 13 h. 

 • Dijous, 4 d'abril 
  Per als alumnes de 2on d'ESO visites guiades “Castell d'Amposta, porta de l'Ebre” per veure les restes d'aquest assentament ibèric. Activitat a càrrec del Serveis Educatius del Museu de les Terres de l'Ebre. 

 • Divendres 5 d'abril
  10'30 h-11'30 h. Conferència “Quan el Mediterrani era el centre del món. Fenicis, grecs, púnics, ibers i romans” a càrrec de Joaquin Ruiz de Arbulo, catedràtic d'Arqueologia de la Universitat Rovira i Virgili, director del Departament d'Història i Història de l'Art. Lloc: l'Institut Ramon Berenguer IV. 12’00 h Tallers sobre la cultura ibera i romana per als alumnes de 1er ESO a l'Institut Ramon Berenguer IV.


ACTIVITATS PER A TOTS ELS PÚBLICS AL VOLTANT DEL PATRIMONI I LA CULTURA ROMANA

 • Dissabte, 6 d'abril 12 a 13 h i 13 a 14 h 
  Visites guiades al Castell d'Amposta per veure les restes de l'assentament ibèric. Activitat gratuïta a càrrec del Serveis Educatius del Museu de les Terres de l'Ebre. Trobada a la plaça del Castell.


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info