CENTRE ŌPTIC L´ESGUARD

Tanquen la caserna de la Guārdia Civil d’Amposta per enderrocar-la i construir-ne una de nova

L’alcalde proposarā al Ministeri de l’Interior traslladar la ubicaciķ del nou edifici per recuperar els terrenys

etiquetes   noticies, ciutat, amposta

7/5/2021

Tanquen la caserna de la Guārdia Civil d’Amposta per enderrocar-la i construir-ne una de nova | Amposta.info La caserna estā situada al carrer Amčrica


El Ministeri de l’Interior ha tancat la caserna de la Guārdia Civil d’Amposta per enderrocar l’edifici, en un important estat de deteriorament, i construir-ne un de nou al mateix emplaįament. El tancament, que s’ha produīt aquesta setmana, ha suposat el reallotjament temporal dels agents a la caserna de Sant Carles de la Rāpita, així com el trasllat provisional del servei d’intervenciķ d’armes les dependčncies del cos a Tortosa. La previsiķ és que les obres comencin els prōxims mesos.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomās, ha explicat a l’ACN que proposaran al govern espanyol un canvi de terrenys per a la nova caserna amb l’objectiu de recuperar el solar que va cedir l’Ajuntament franquista i reduir la concentraciķ d’equipaments a la zona.

L’enderrocament es podria iniciar abans que finalitzi l’any, segons apunten fonts de l’administraciķ estatal. Construīda a principis dels anys 50 del segle passat i inaugurada el 18 d’abril de 1955, la caserna presentava actualment signes visibles d’estat de ruīna en diverses parts de l’estructura edificada.

Un cop el Ministeri de l’Interior ha constatat disponibilitat pressupostāria per materialitzar el projecte i descartada l’opciķ de reformes parcials, la directora general de la Guārdia Civil emetia una resoluciķ el passat 16 de marį anunciant el reallotjament temporal dels efectius i els serveis perquč fos efectiu aquest 3 de maig. El trasllat es podria allargar durant un mínim de dos o tres anys durant els quals s’executarien les obres.

El responsable de la Comandāncia de Tarragona va comunicar a l’Ajuntament d’Amposta la decisiķ d’enderrocar i construir una nova caserna al municipi en una reuniķ el mes de novembre passat. Tot i que la intenciķ inicial era buscar unes dependčncies provisionals de titularitat municipal a la ciutat, l’alcalde els va comunicar que el consistori no disposava de locals de lloguer perō que existien alternatives al mercat privat.

Un cop fet efectiu el tancament, el govern municipal preveu tornar trobar-se en uns dies amb els responsables de la Guārdia Civil per proposar-los un trasllat d’ubicaciķ de l’equipament. Aixō permetria recuperar els terrenys cedits fa 70 anys pel consistori –que també es fer cārrec de la construcciķ de l’edifici- a l’actual carrer d’Amčrica, on se situa també el Centre de Salut Mental, el centre d’Art lo Pati i l’Hospital Comarcal.

En aquest sentit, Tomās posarā sobre la taula la cessiķ d’una parcelˇla en una zona "residencial" de la ciutat que s’adequaria a les intencions del cos armat de construir una nova caserna amb habitatges integrats. "Igualment han de construir de nou: els és igual un lloc que l’altre i a nosaltres alliberar aquesta zona de massificaciķ de serveis ens aniria molt bé", ha tancat l’alcalde.


Per: ACN

Foto: Google Maps


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrōnic
Informaciķ i avís legal

Amposta.info