EbreActiu, revista d´oci actiu

L'Ajuntament destinarà el superàvit del pressupost 2016 a renovar l'enllumenat i el clavegueram i altres obres

L’Ajuntament d’Amposta tanca el pressupost del 2016 amb un romanent de tresoreria de 6 milions d’euros i un superàvit de 4 milions d’euros.

27/2/2017

L’Ajuntament destinarà el superàvit del pressupost 2016 a renovar l’enllumenat i el clavegueram i altres obres | Amposta.info Obres al carrer Carles I, cantonada Felip II


L'Ajuntament d'Amposta ha tancat el pressupost del 2016 amb un romanent de tresoreria de 6 milions d'euros i un superàvit de 4 milions d'euros. Aquests resultats, permeten a l'Ajuntament una capacitat de finançament de 3,6 milions d'euros. Uns diners que, tal i com ha explicat l'alcalde, Adam Tomàs, es destinaran a inversions financerament sostenibles. Tomàs ha avançat que segurament s'invertiran en obres financerament sostenibles d'acord amb la Llei estatal d'estabilitat pressupostària com "la segona fase de l'enllumenat, que són uns 900.000 euros, pluvials, una bossa d'asfalt o la renovació del clavegueram del Grau i les Quintanes".

Una altra dada significativa del tancament pressupostari de l'any és la ràtio d'endeutament, que se situa en el 43%, quan l'any passat aquesta xifra del 54%. "L'endeutament, però, no ens preocupa, perquè tenim molt marge fins el 120% que permet la llei". Sobre el superàvit, l'alcalde ha assenyalat que "tenir-lo és una anormalitat, el tenim perquè ens obliga l'Estat". "Nosaltres no volem superàvit, volem posar diners al carrer", ha afegit. "Hem aconseguit posar al carrer més diners, ja que s'han incrementat les subvencions i ajuts i s'han fet més inversions", ha afegit l'alcalde.

Tomàs també s'ha mostrat satisfet amb la dinàmica que viu l'economia i el mercat labora d'Amposta. "S'estan començant a notar les polítiques d'ocupació que estem impulsant, ja que ha baixat l'atur i aquesta baixada és superior a la mitjana de Catalunya", ha comentat Tomàs, "i ja tenim les primeres empreses interessades en les ajudes a la contractació".

Bases reguladores dels ajuts als perceptors de rendes baixes

Al ple d'aquest dilluns al matí també passa a aprovació la modificació de les bases reguladores dels ajuts als perceptors de rendes baixes i amb famílies amb fills a càrrec. L'alcalde ha explicat que al 2016 es va esgotar la partida per aquests ajuts i unes 200 persones es van quedar fora de l'ajut. "Les bases, tal i com estaven fins ara, deien que quan s'acaba la partida, s'acaba, però nosaltres pensem que això és injust perquè si una persona hi té dret, no es pot quedar fora", ha assenyalat Tomàs. "Ara, portarem a aprovació que les que es van quedar sense el 2016, puguin cobrar l'ajuda del 2016 i també la del 2017", ha dit.


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info