CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

Sopes de frígola

Diu la tradició que el Divendres Sant és el dia en que s’ha de sortir a la garriga a cullir la frígola que ens servirà durant tot l’any, assecada en manolls, per aromatitzar plats i sobretot per preparar aquestes senzilles i humils sopes de pa.

Sopes de frígola | Amposta.info

Diu la tradició que el Divendres Sant és el dia en que s'ha de sortir a la garriga a cullir la frígola que ens servirà durant tot l'any, assecada en manolls, per aromatitzar plats i sobretot per preparar aquestes senzilles i humils sopes de pa. 

Per preparar aquesta recepta heu d'utilitzar pa sec i llescar-lo ben prim. És una sopa que se solia menjar quan es tenia la panxa una mica mal posada i sobretot es preparava per a la gent gran, qui no recorda al seu iaio o iaia menjant-se un plat de sopes de frígola?

Per fer aquest plat més nutritiu, n'hi ha qui li agrada afegir un ou,  que a l'abocar la sopa queda escalfat.


Ingredients

  • Pa sec 
  • Sal 
  • Oli d'oliva 
  • Un gra d'all
  • Una branqueta de frígola


Elaboració:

Llescar el pa i anar-lo posant al plat o recipient on servirem les sopes.

Mentrestant, posar un casso al foc amb aigua i quan arranqui el bull, afegir la branqueta de frígola. Tancar el foc i deixar reposar un moment. 

Trinxar el gra d'all i repartir-lo per damunt del pa. Afegir un polsim de sal i un bon rajolí d'oli. Abocar pel damunt la infusió de frígola. 

Deixar estovar uns minuts el pa i servir calent.


Sopes de frígola Sopes de frígola Sopes de frígola Sopes de frígola Sopes de frígolaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info