SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

S'inicia el cens hivernal d'ocells aquàtics 2019 al Delta de l'Ebre

El comptatge al Delta de l’Ebre s’integra dins de l’International Waterbird Census (IWC)

10/1/2019

S’inicia el cens hivernal d’ocells aquàtics 2019 al Delta de l’Ebre | Amposta.info Exemplars de fotges comunes (Fulica atra)


Aquest passat dilluns 7 de gener, s'ha iniciat el cens hivernal d'ocells aquàtics 2019 al Delta de l'Ebre. Tècnics del Parc Natural , agents del Cos d'Agents Rurals i voluntaris realitzen aquests dies el comptatge d'ocells. La realització d'aquest cens al delta, la principal zona humida de Catalunya, comporta una gran complexitat, tant pel que fa a la diversitat d'espècies i d'hàbitats (arrossars, llacunes, riu, salines, badies, aiguamolls) com per la gran quantitat d'aus.  

El comptage s'integra dins de l'International Waterbird Census (IWC), el qual té com a objectiu quantificar anualment el nombre d'ocells aquàtics (anàtides, limícoles, ardeids, fotges, etc.) que hivernen en més 80 països d'Europa, Àsia i nord d'Àfrica. Les dades obtingudes permeten conèixer a escala global l'estat de conservació d'aquestes espècies i, a escala local, avaluar la capacitat d'acollida de les zones humides del territori. 

Està previst que els resultats del cens es publiquen a inicis del proper mes de febrer.


S’inicia el cens hivernal d’ocells aquàtics 2019 al Delta de l’Ebre | Amposta.info


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info