VAG 2021

S'inicia el cens hivernal d'ocells aquàtics 2019 al Delta de l'Ebre

El comptatge al Delta de l’Ebre s’integra dins de l’International Waterbird Census (IWC)

10/1/2019

S’inicia el cens hivernal d’ocells aquàtics 2019 al Delta de l’Ebre | Amposta.info Exemplars de fotges comunes (Fulica atra)


Aquest passat dilluns 7 de gener, s'ha iniciat el cens hivernal d'ocells aquàtics 2019 al Delta de l'Ebre. Tècnics del Parc Natural , agents del Cos d'Agents Rurals i voluntaris realitzen aquests dies el comptatge d'ocells. La realització d'aquest cens al delta, la principal zona humida de Catalunya, comporta una gran complexitat, tant pel que fa a la diversitat d'espècies i d'hàbitats (arrossars, llacunes, riu, salines, badies, aiguamolls) com per la gran quantitat d'aus.  

El comptage s'integra dins de l'International Waterbird Census (IWC), el qual té com a objectiu quantificar anualment el nombre d'ocells aquàtics (anàtides, limícoles, ardeids, fotges, etc.) que hivernen en més 80 països d'Europa, Àsia i nord d'Àfrica. Les dades obtingudes permeten conèixer a escala global l'estat de conservació d'aquestes espècies i, a escala local, avaluar la capacitat d'acollida de les zones humides del territori. 

Està previst que els resultats del cens es publiquen a inicis del proper mes de febrer.


S’inicia el cens hivernal d’ocells aquàtics 2019 al Delta de l’Ebre | Amposta.info


EbreActiu, revista d’oci actiu


Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info