EbreActiu, revista d´oci actiu

La Setmana Europea de Prevenció de Residus programa una fira de productes de segona mà i l'ús d'envasos reutilitzables al mercat

Del 21 al 27 de novembre també es difondran consells per reduir la generació de residus a la nostra llar

etiquetes   noticies, ciutat, medi ambient, amposta

21/11/2022

La Setmana Europea de Prevenció de Residus programa una fira de productes de segona mà i l’ús d’envasos reutilitzables al mercat | Amposta.info


Amposta se suma, per quart any consecutiu, a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, amb la voluntat de reduir els residus que es generen, però també per sensibilitzar i informar a la ciutadania sobre la problemàtica. Enguany, el programa d'activitats inclou, com a novetat, una fira de productes de segona mà el dia 26 de novembre i segueix apostant per fomentar la utilització d'envasos reutilitzables al Mercat Municipal.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que enguany va del 19 al 27 de novembre, converteix, una vegada més, el Mercat Municipal en l'epicentre de les activitats. I és que durant tota la setmana, les persones que vagin a comprar al mercat amb els seus propis envasos reutilitzables —amb un cabàs, bossa o tàper, entre altres— rebran una bossa de regal, a més d'entrar en el sorteig d'una cistella. A més, també al mercat Municipal, està previst el taller Tast d'aigües: ets capaç d'encertar si l'aigua és de l'aixeta o envasada (dissabte 26 a les 10 en col·laboració amb Espai Verd).

Com a novetats d'enguany, s'ha programat, per a dissabte 26 una fira de productes de segona mà, al carrer Sant Antoni, amb col·laboració amb la Pepa i un taller de moda circular, també el dissabte 26 i al carrer Sant Antoni, a càrrec d'Entreteles. Finalment, aprofitant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i en col·laboració amb el Parc Natural del Delta de l'Ebre, tindrà lloc la xerrada 'Un Delta net de plàstics? Reptes i experiències', a càrrec d'Ignasi Mateo, tècnic de l'Agència de Residus de Catalunya. Serà el divendres 25 a les 19h. a l'Espai Km 0.

A més a més, com ja és habitual, durant tota la setmana, a través de les xarxes socials de l'Ajuntament d'Amposta i la marca Cuidem Amposta es difondran consells per reduir els residus a la nostra llar.

La Setmana Europea de Prevenció de Residus rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. A Amposta, compta amb el suport de l'Associació de Venedors del Mercat, la Pepa, Espai Verd, Entreteles, el Parc Natural del Delta de l'Ebre, l'Era Comunalitat d'Amposta, la marca Amposta Delta de l'Ebre i la campanya per millorar la ciutat, Cuidem Amposta.


Per: Redacció


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info