SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

La Sénia organitza les Primeres Jornades de Memòria Democràtica

Tindran lloc des del 18 al 29 de novembre, amb xerrades, projeccions de documentals, visites guiades i una jornada de portes obertes al Centre d’Aviació Històrica de la Sénia

etiquetes   noticies, comarca, la senia

15/11/2023

L'Ajuntament de la Sénia organitza les Primeres Jornades de Memòria Democràtica amb l'objectiu de debatre al voltant del patrimoni, la recerca, les fonts orals i escrites i la difusió envers a aquest tema, combinant activitats de tipologia diversa adreçades a públics diferents i amb un contingut tant local, com de més ampli abast.

Les Jornades, que tindran lloc del 18 al 29 de novembre, naixen amb voluntat de continuïtat i pretenen ser un espai de confluència per a aquelles persones interessades en aprofundir en el coneixement i la reflexió al voltant de la lluita democràtica, especialment al llarg del segle XX.

L'acte inaugural de les Jornades serà el dissabte 18 de novembre a la Sala 1 d'Octubre i anirà a càrrec de Lluís Montull, director territorial de Justícia de la Generalitat de Catalunya, qui presentarà el projecte Stolpersteine a la Sénia. Seguidament, Joan Baptista Beltrán impartirà la conferència Deportats del Montsià i després es projectarà el documental amb col·loqui La Llibreta del Dr. Gras. Per finalitzar els actes de dissabte, hi haurà l'actuació musical a càrrec del Grup Tibetium.

Per al diumenge 19 de novembre s'ha organitzat la visita guiada Fets i gent de la guerra civil a la Sénia, amb el guiatge d'Eva Garcia.

En el marc de les Jornades, el Centre d'Aviació Històrica de la Sénia (CAHS) organitza, el dissabte 25 de novembre, una jornada de portes obertes, amb xerrades i un taller de vol. L'endemà, diumenge 26 de novembre, hi haurà una visita guiada al Camp d'Aviació de la Sénia, on també es farà un homenatge a Josep Sànchez Cervelló, autor dels textos del Camp d'Aviació i es projectarà el documental Entre dos fronts.

I com a cloenda de les Jornades, la xerrada Arqueologia i Guerra Civil a les Terres de l'Ebre, que tindrà lloc el dimecres 29 de novembre i anirà a càrrec de l'arqueòleg territorial del Departament de Cultura, Joan Martínez Tomàs.

A més, a partir del 14 de desembre i fins el 14 de gener de 2024, a la sala Marcel·lí Domingo, es podrà visitar l'exposició de grafitis Murs amb records. Memòria del silenci, a càrrec del Campus Extens de la URV, una mostra produïda pel COMEBE.


La Sénia organitza les Primeres Jornades de Memòria Democràtica | Amposta.info

La Sénia organitza les Primeres Jornades de Memòria Democràtica | Amposta.info


Per: Redacciórestaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info