Centre Òptic l´Esguard. Gratis les teves segones ulleres de sol (consulta condicions als nostres centres. Promoció vàlida fins al 10/9/2022)

S’engega una campanya pel futur de les barraques deltaiques

La campanya pretén rendir homenatge i valoritzar a tots els nivells les bioconstruccions deltaiques

25/6/2019

S’engega una campanya pel futur de les barraques deltaiques | Amposta.info Barraca a la Tancada, al Parc Natural del Delta de l’Ebre


El dissabte 29 de juny de 2019 se celebrarà per primera vegada al Delta de l’Ebre la Diada Barraques 2100. El Poble Nou del Delta serà la seu d’aquesta diada anual que estarà basada en la Campanya Barraques 2100. Aquesta campanya pretén rendir homenatge i valoritzar a tots els nivells les bioconstruccions deltaiques. Una de les activitats programades és un debat polític i tècnic per organitzar estratègies i aconseguir els màxims reconeixements possibles de les barraques i els coneixements per a fer-les representen com a patrimonis materials i inmaterials.

La jornada al Poble Nou del Delta s’ha organitzat amb un pressupost de partida de 600 euros del sou de Josep Juan Pla quan era representant de l’alcaldia al Poble Nou. Els organitzadors són: Poesia Surf i Kaiak; Artra; Los Navegantes; David Monllau; La Terrasseta; Lo Pati D’Agustí; Lo Tast; Cal Gasso; Ca la Pilar; Lo Segador; La Casa de la Lluna; Can Juvimar; Delta Polet; Més Mar; Ludoteca El meu món; Ajuntament d’Amposta. També col.laboren: Can Gilabert; Lo Trabucador; Casa Amadeo; Ca la Consol; Can León; La llar de Laura.

Els objectius que es marquen els organitzadors són: difondre els coneixements ancestrals de la construcció tradicional de barraques; fomentar la cohesió social i la cooperació; defensar el medi ambient amb la bioconstrucció; promoure cultura, turisme i economia al Delta de l’Ebre.

El valor afegit d’aquesta inicviativa rau en el fet que no existeix cap jornada ni cap campanya semblant al territori. El tema de les barraques no està sent treballat amb profunditat social i políticament. Les últimes dècades hi han hagut unes poques empreses que han construït barraques com a negoci privat però el coneixement s’ha difòs poc. També s’ha fet bastanta feina institucionalment amb la creació del Centre d’Interpretació de les barraques a Sant Jaume d’Enveja, per exemple. No obstant, la campanya BARRAQUES 2100 aposta en fomentar aquests patrimonis tradicionals i protegir-los com a habitatges sostenibles de futur.


PROGRAMACIÓ

10:00h. TALLERS PARTICIPATIUS

 • De fer barraques 
 • De fer ganxillo 
 • De tirar lo rall 
 • Jocs tradicionals 
 • Tallers infantils 
 • Exposicions
  Lloc: Plaça de l’Ajuntament del Poble Nou


12:30h. VERMOUTH MUSICAL EN MOVIMENT

 • Rondalla del Teixidó 
 • Sofia Morales 
 • Imma de Sopa 
 • Àlex de l’Aldea
  Lloc: La Terrasseta i Lo Tast passant pels tallers participatius


13:30h. VISITA GUIADA A LA BARRACA MONLLAU
Lloc: Sortida caminant des de l’Ajuntament


17:00h. PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA BARRAQUES 2100 + DEBAT POLÍTIC I TÈCNIC
Lloc: Ajuntament


19:30h. FESTIVAL POÈTIC

 • “De matí mañana” + poemes de David Monllau
  Lloc: Lo Pati d’Agustí

S’engega una campanya pel futur de les barraques deltaiques | Amposta.info


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info