BIGMAT, la botiga del bricolatge i la reforma

L'ampostí Santi Valldepérez guanya el Premi “Món Rural” de periodisme

El premi, impulsat per la Fundació del Món Rural, es va entregar ahir la tarda a l’edifici del rectorat de la Universitat de Lleida

24/3/2017

L’ampostí Santi Valldepérez guanya el Premi “Món Rural” de periodisme | Amposta.info Els guardonats amb els Premis "Món Rural"


La Fundació del Món Rural va entregar ahir la tarda els Premis “Món Rural” de narrativa, assaig i periodisme, premiant l'ampostí Santi Valldepérez en la categoria de periodisme per "Buda: L'illa del Delta. Documental Interactiu".

La gironina Miracle Sala va ser guardonada amb la categoria de narrativa amb l'obra "La força de les paraules", mentre que la categoria d'assaig va anar a parar a mans de l'equip d'investigadors de la Univesitat Autònoma de Barcelona Carles Guirado, Antoni F. Tulla i Natàlia Valldeperas.

L'acte, del que ha estat la segona edició dels Premis “Món Rural”, es va celebrar a l'edifici del rectorat de la Universitat de Lleida i va estar conduït pel periodista i escriptor Martí Gironell.

La Fundació del Món Rural ha treballat durant un any amb el projecte d'aquests premis que han tingut més de 30 candidatures sent la de narrativa la que ha tingut més èxit. Un gran esforç de difusió i de recerca de col·laboració que ha comptat amb el suport d'AgroBank (Caixabank), el Grup ARGAL i la Universitat de Lleida. La Fundació aposta per ampliar el seu àmbit d'actuació i promoure la transversalitat quant a àmbits d'actuació. El seu objectiu és promoure la presència del món rural també en l'àmbit de la cultura, com ja fan en altres disciplines, i de la cultura en el món rural.


L’ampostí Santi Valldepérez guanya el Premi “Món Rural” de periodisme | Amposta.infoL'illa de Buda, un dels tresors del Delta

"Buda: L'illa del Delta. Documental Interactiu", permet als usuaris acostar-se i visitar l'Illa de Buda, tot escollint un dels quatre perfils possibles que ens proposa: ornitòleg, cineasta, fotògraf i escriptor; A partir d'aquí, cada usuari, amb diferents mirades, construeix la seva pròpia experiència, descobrint fins a una dotzena dels elements més emblemàtics de l'Illa, entre els quals el far, la masia, la capella, l'arrossar, etc.

El documental va obtenir l'agost de 2014 el Premi del Jurat i l'Audiència al Millor Documental Estranger al Festival Columbia Gorge (Vancouver, WA, EUA), així com el Premi a la Millor Pel·lícula a l'edició de 2013 del Festival Memorimage, dedicat a les pel·lícules que treballen amb materials d'arxiu. “Buda, l'illa del Delta” és una coproducció entre Filmsnòmades i Televisió de Catalunya, i compta també amb la participació de TVE.

Santi Valldepérez (Amposta, 1978) és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra (2001), ha estudiat cursos d'alta especialització en programació televisiva, comunicació transmediàtica i en l'àmbit de la realització de documentals a la Universitat Complutense de Madrid (2001), la Escuela de Cine y Televisión de San Antonio de los Baños de Cuba (2002), i als Ateliers Varan de París (2007). És soci fundador de la productora audiovisual Filmsnòmades, especialitzada en la producció de reportatges televisius, documentals de creació i treballs museogràfics.


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info