BARIAUTO, Concessionari oficial ŠKODA a Tarragona, Reus i Amposta

El botānic Salvador Cardero fa donaciķ al Museu de les Terres de l'Ebre del seu fons botānic i fotogrāfic

Inclou més de 28.000 fotografies i 374 plecs d’herbari amb plantes recollides en la seva majoria a les Terres de l’Ebre

12/12/2018

El botānic Salvador Cardero fa donaciķ al Museu de les Terres de l’Ebre del seu fons botānic i fotogrāfic | Amposta.info Moment de la signatura de la donaciķ. Foto:  MTEE


El passat dia 10 de desembre i aprofitant la celebraciķ de la VI Trobada de tčcnics de colˇleccions de cičncies naturals de Catalunya al Museu de les Terres de l'Ebre, es va signar el conveni de colˇlaboraciķ del Museu de les Terres de l'Ebre amb el botānic Salvador Cardero per tal de formalitzar la donaciķ del seu fons botānic i fotogrāfic personal.

La donaciķ inclou uns 374 plecs d'herbari amb plantes recollides en la seva majoria a les Terres de l'Ebre que inclouen totes les dades necessāries per la seva posterior documentaciķ com sķn: gčnere i espčcie, autor de la determinaciķ, autor i lloc de la recolˇlecciķ, data de recolˇlecciķ, coordenades geogrāfiques, hābitat, i municipi on ha estat recolˇlectat.

Salvador Cardero també ha cedit al Museu un extens fons fotogrāfic que inclou més de 28.000 imatges georeferenciades, la majoria d'elles realitzades a les Terres de l'Ebre o territoris veīns. Dins d'aquestes destaquen per la seva importāncia les 25.000 fotografies de plantes, briōfits i fongs, a més d'altres 2.100 que mostren paisatges naturals i urbans així com altres llocs i espais d'interčs.

L'interés patrimonial del fons donat és destacat i s'incorporarā al fons botānic i a la mediateca del Museu per tal d'afavorir-ne la conservaciķ i difusiķ mitjanįant els serveis del Museu i permetre que compleixin una funciķ social territorial d'acord amb la seva vocaciķ.

En el conveni signat Salvador Cardero es compromet a donar al Museu de les Terres de l'Ebre el seu fons botānic i cedir gratuītament una cōpia del seu fons fotogrāfic per a finalitats científiques i culturals. Per la seva part el Museu custodiarā i conservarā el fons botānic cedit seguint els procediments, tčcniques i protocols establerts en la normativa tčcnica de referčncia per al centre, farā difusiķ de la donaciķ i incorporarā els béns culturals mobles que s'inclouen en ella bé en exposicions o bé en els projectes de recerca i difusiķ del patrimoni natural que es desenvolupen en endavant.

Amb aquesta donaciķ el Museu de les Terres de l'Ebre segueix augmentant els seus fons. El nombre de referčncies en el fons de la fototeca supera les 50.000 unitats, i en les colˇleccions de natura arriba a les 18.061 unitats de registre.


EbreActiu, revista d’oci actiu


Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrōnic
Informaciķ i avís legal

Amposta.info