Banyar-se on hi ha socorristes, nedar en companyia, no entrar a l’aigua amb bandera vermella, supervisar sempre el bany dels infants i ensenyar-los a nedar són algunes de les recomanacions de l’Agència de Salut Pública de Catalunya
etiquetes #
25/7/2023
El Departament de Salut, a través de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, fa una crida a extremar la precaució i la vigilància en el bany arran del nombre d'ofegaments a platges i piscines d'aquest estiu. Les recomanacions les fa coincidint, aquest 25 de juliol, amb el Dia Mundial per a la Prevenció dels Ofegaments d'acord amb l'Organització de les Nacions Unides.
Sota el lema “Tothom pot ofegar-se, a ningú hauria de passar-li” es recorda que tothom hi està exposat, especialment quan el cos experimenta canvis sobtats de temperatura al entrar en contacte amb l'aigua freda, al submergir-se bruscament o si es realitza una activitat física excessiva. En aquest sentit, per gaudir d'un bany saludable i prevenir els ofegaments, l'Agència recomana seguir aquests consells:
18 persones han mort ofegades entre juny i juliol
Les últimes dades registrades, corresponents als set primers mesos d'aquest 2023, mostren 29 casos de mort per ofegament, dels quals 20 són homes i 9 són dones. L'edat mitjana és de 57 anys, amb un interval entre els 2 i els 88 anys, i són majoritàriament de nacionalitat espanyola (17 casos), francesa (4 casos) i anglesa (2 casos).
Pel que fa a la distribució territorial, la demarcació de Girona és la que més casos ha registrat (10 casos), seguida de Tarragona (8 casos), Barcelona (7 casos) i Lleida (4 casos). D'aquest total de 29 casos, 18 –més de la meitat– han tingut lloc durant els mesos de juny i juliol. Es tracta d'una xifra molt elevada i preocupant, i més tenint en compte que encara queda per endavant molta temporada d'estiu, de platja i piscina.
Per: Redacció
Foto: Cedida
Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)
correu electrònic
Informació i avís legal