Eports Ample de Banda i Internet

Remsa engega un projecte educatiu per ensenyar a gestionar el dol als xiquets i xiquetes

Els tallers estaran dirigits pel psicòleg Pere Clotet i es duran a terme a diferents centres educatius d’Amposta

etiquetes   noticies, societat, educació, amposta, remsa

28/4/2021

Remsa engega un projecte educatiu per ensenyar a gestionar el dol als xiquets i xiquetes | Amposta.info


L’empresa Remsa Memorial ha engegat un projecte educatiu de la mà del psicòleg Pere Clotet per portar a les escoles la gestió del dol per la pèrdua d’un ésser estimat. El curs es farà per primer cop a diferents centres educatius d’Amposta per a alumnes de Primer d’ESO de l’Escola l’Àngel d’APASA, el Centre de Tecnificació, l’Institut Ramon Berenguer IV, l’Institut-Escola Agustí Barberà i l’Institut Montsià.

L’objectiu d’aquest projecte educatiu és acostar als xiquets i xiquetes les eines per afrontar aquestes situacions. "Quan es produeix la pèrdua d’un ésser estimat és necessari garantir l’estabilitat emocional i la normalitat de la vida quotidiana dels infants", explica el psicòleg Pere Clotet. "Mantenir hàbits i rutines i parlar obertament de les emocions és indispensable per poder fer front a la pèrdua d’un ésser estimat", afirma Clotet.

El projecte educatiu de Remsa està enfocat a fer reflexionar i enfrontar aquest tipus d’adversitats, així com en incidir en el desenvolupament de la intel·ligència emocional mitjançant l’expressió de les emocions d’una manera adequada. En aquest sentit l'empresa ja ve oferint, durant els darrers anys, la possibilitat de donar suport de forma gratuïta a les escoles per acompanyar a alumnes i professors en processos de dol específics.

Amb aquests primers cursos, Remsa vol fer un primer pas i consolidar el projecte. La intenció és ampliar-lo a més centres educatius a partir del curs vinent, quan la situació sanitària sigui més favorable. El director general de Remsa, Fernando Muiño, ha apuntat que "aquest és un projecte que des de la direcció de Remsa hi treballem des de fa dos anys i que hem pogut dur a terme gràcies a la bona acollida dels diferents centres que hi participen i la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta".

Aquest és el primer projecte educatiu que posa en marxa Remsa i suposa una nova mostra del compromís que l’empresa vol mantenir amb el teixit social de les Terres de l’Ebre. En l’últim any, Remsa ha donat suport a diferents iniciatives solidàries al mateix temps que ha reforçat els seus serveis funeraris i l’atenció als seus usuaris.


Per: Redacció

Foto: Pixabay


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info