Centre Òptic l´Esguard. Gratis el teu líquid de manteniment de lents de contacte

La recollida selectiva dels residus domèstics es consolida a Catalunya i arriba a un 42%

El Montsià, una de les deu comarques catalanes que han recollit més del 50% dels residus de forma selectiva

9/7/2019

La recollida selectiva dels residus domèstics es consolida a Catalunya i arriba a un 42% | Amposta.info


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat del director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, va presentar ahir dilluns les dades de generació de residus municipals a Catalunya durant l'any 2018. Calvet va explicar que, del total dels residus municipals, l'any passat es va recollir selectivament el 41,8%, és a dir, 1,66 milions de tones, xifra que representa un augment respecte l'any anterior del 8,4%. Aquest increment és atribuïble, ha explicat, ”a una major conscienciació ciutadana, a l'efecte de les campanyes de sensibilització sobre la ciutadania, a l'increment de la dotació dels ajuts als ens locals per al foment de la separació dels residus municipals, a la implantació de sistemes de recollida més eficients, i a la pujada del cànon dels residus municipals”.


La generació creix per sota dels índexs econòmics

L'any passat es van generar 3,9 milions de tones de deixalles, que corresponen a 1,4 quilos per habitant i dia (523 kg/hab/any). En comparació amb els indicadors econòmics de Catalunya -el PIB i la variació interanual PIB-, la generació i la variació de la generació per càpita se situen per sota del creixement econòmic, confirmant la tendència dels darrers anys de dissociació del generació de residus i creixement econòmic.


Pugen totes les fraccions ordinàries

Totes les fraccions ordinàries que es recullen de forma selectiva han crescut. La que ho ha fet en major mesura ha estat la dels envasos (+9,6%), seguida de l'orgànica (+7,5%), el paper i cartró (+6,5%) i el vidre (+6,3%).


Menys residus cap als abocadors

La fracció resta –la que no es recull de forma selectiva– es manté estable. El 2017 es van gestionar 2,3 milions de tones de fracció resta, un 0,22% més que l'any anterior.


Ja són 10 les comarques en el podi

Deu comarques catalanes han recollit més del 50% dels residus de forma selectiva. Han estat, començant per la de millors resultats, Osona, el Priorat, el Pallars Sobirà, la Terra Alta, el Moianès, la Segarra, la Garrotxa, la Conca de Barberà, el Montsià, i l'Alt Urgell. Aquests nivells es donen, en gran mesura, gràcies a la implantació de sistemes altament eficients de recollida selectiva. “A nivell municipal”, ha explicat el conseller, “295 municipis, aproximadament un terç dels municipis de Catalunya, van assolir una recollida selectiva de més del 50%”.


La recollida selectiva dels residus domèstics es consolida a Catalunya i arriba a un 42% | Amposta.infoEbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info