Eports Ample de Banda i Internet

La primera comunitat urbana de les Terres de l’Ebre serà ampostina

Està formada per l’Ajuntament d’Amposta, FITES Terres de l’Ebre, l’associació TATAKÜA i el Racó de la Festa

etiquetes   noticies, ciutat, amposta

6/7/2022

La primera comunitat urbana de les Terres de l’Ebre serà ampostina | Amposta.info L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs i el regidor Pep Simó amb les representants de la comunitat urbana


ERA d’Amposta serà la primera ciutat de les Terres de l’Ebre que se suma a les comunitats urbanes, un programa d’Empresa i Treball per dinamitzar les xarxes d’economia local amb una "perspectiva del dret a la ciutat i una econòmica social i solidària". Per a l’alcalde Adam Tomàs les comunitats urbanes són "un exemple" de "la voluntat de transformació" i de l’impuls de "models diferents" per convertir Amposta en "un referent" de l’economia social. La d’Amposta està formada per l’Ajuntament, FITES Terres de l’Ebre, l’associació TATAKÜA i el Racó de la Festa. ERA d’Amposta engegarà accions durant dos anys estimulant "l’empoderament ciutadà sobre els béns comuns" de la ciutat. Amposta vol ser un referent de l’economia.

El nom ERA d’Amposta s’ha pres d’un espai característic d’una ciutat amb marcada ruralitat i envoltada d’un potent sector agroalimentari. La comunitat defineix quatre eixos d’actuació: els béns comuns urbans físics i l’activitat en espais públics per crear sentiment de pertinença; els béns comuns urbans relacionals, per a sensibilitzar en valors i donar a conèixer la comunalitat i els seus propòsits; la sobirania, amb l’impuls de les comunitats energètiques, i de mecanismes democràtics de constitució i funcionament de la mateixa comunalitat; i el mercat i moneda social, que té la voluntat de dinamitzar les relacions de consum conscient i local per a enfortir la resiliència de l’economia.


Per: ACN

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info