MiYOSMART, la forma intelˇligent de tractar la miopia dels teus fills. Segura, eficaį i no invasiva.

El Premi de Recerca Jordi Fontanet permetrā editar l'obra dramātica completa de Sebastiā Juan Arbķ

Joel Reverter Lainez i Joan Antoni Forcadell Sánchez sķn els guanyadors de la quarta ediciķ del guardķ biennal

etiquetes   noticies, ciutat, premis, amposta

26/9/2023

El Premi de Recerca Jordi Fontanet permetrā editar l’obra dramātica completa de Sebastiā Juan Arbķ | Amposta.info


Amb el projecte de recerca local "Ediciķ de l'obra dramātica completa de Sebastiā Juan Arbķ", Joel Reverter Lainez i Joan Antoni Forcadell Sánchez han estat reconeguts amb el IV Premi de Recerca Jordi Fontanet, que divendres es va entregar a l'Espai Km 0. L'alcalde, Adam Tomās, destacava la passiķ amb la qual els guardonats investigaven sobre la figura d'Arbķ, la mateixa, segons deia, que caracteritzava a Jordi Fontanet. "Arbķ va tenir un impacte important en la cultura d'Amposta i de tot el país, i que dos persones d'una altra generaciķ estiguin treballant sobre l'escriptor, en el 120č aniversari del seu naixement, és de gran rellevāncia", deia el batlle, tot afegint que "hem aconseguit fer valdre la cultura en les diferents generacions de la nostra ciutat".

En aquesta ediciķ es van presentar dos treballs d'investigaciķ, dels quals el Jurat, format per persones tčcniques en cultura i histōria i de l'Arxiu Municipal, en destacava l'interčs i la temātica. De l'"Ediciķ de l'obra dramātica completa de Sebastiā Juan Arbķ", argumentaven la qualitat i l'interčs filolōgic i histōric de l'estudi de l'obra dramātica i teatral de Sebastiā Juan Arbķ, així com la importāncia de difondre aquests coneixements inčdits a la ciutat i al conjunt d'estudis literaris i filolōgics sobre escriptors de les Terres de l'Ebre.

Posteriorment a l'entrega del premi, es va presentar el llibre 'El ángel se durmiķ' de Sebastiā Juan Arbķ, el treball d'ediciķ, estudi i notes del projecte de novelˇla i l'avanįament editorial a cārrec del filōleg Joan Antoni Forcadell, que es va emportar el III Premi de Recerca Jordi Fontanet.

El Premi de Recerca Jordi Fontanet té com a objectiu premiar un projecte de recerca original i inčdit referit a estudis cientificotčcnics, histōrics, mediambientals, geogrāfics, econōmics, literaris, artístics, polítics, sociolōgics o d'especial interčs per la ciutat. L'Ajuntament d'Amposta s'encarrega de publicar l'obra premiada i es reserva el dret de fer-ho de forma completa, en format paper i/o en suport digital. El guardķ, que és de carācter biennal i té una dotaciķ de 3.500 euros, estā dedicat a memōria de l'investigador i apassionat de la cultura Jordi Fontanet, el premi que duu el seu nom es va crear l'any 2017 amb l'objectiu de fomentar la investigaciķ sobre la ciutat.


Per: Redacciķ

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrōnic
Informaciķ i avís legal

Amposta.info