CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD. La teva visió perfecta. -20% muntura i vidres monofocals

El ple portarà a aprovació una modificació de pressupost per avançar inversions de 700.000 euros

Pel ple ordinari de febrer també passaran dos temes per donar compliment als compromisos que va adquirir l’Ajuntament per a la instal·lació de l’empresa Effective Logístics a les antigues naus d’Antaix

etiquetes   noticies, ciutat, plens, ajuntament amposta, amposta

28/2/2022

El ple portarà a aprovació una modificació de pressupost per avançar inversions de 700.000 euros | Amposta.info La urbanització de l'espai del Passeig del Canal des de la Sequieta fins al Mestre Sunyer tindrà un cost de 300.000 euros


El ple ordinari del mes de febrer, que tindrà lloc aquest dilluns 28 de febrer a les 20h, portarà a debat una modificació pressupostària de prop de 700.000 euros "per avançar inversions que teníem previstes a finals d'any", en paraules de l'alcalde, Adam Tomàs. "D'aquesta manera maximitzem els recursos i optimitzem al màxim el temps", afegeix, complementant partides per poder dur a terme inversions". Així, dins d'aquests pràcticament 700.000 euros es preveuen complementar partides inicials com el projecte de gimnàs del Soriano-Montagut (s'afegeixen 20.000 euros als 260.000 ja previstos inicialment per poder fer ja el projecte executiu), la gespa del camp de futbol annex (que passa a tenir 175.000 euros de partida), la compra d'una embarcació per al Club Nàutic (30.000 euros), la urbanització del carrer França des del pavelló esportiu fins el carrer Sebastià J. Arbó (300.000 euros) o la urbanització de tot l'espai del Passeig del Canal des de la Sequieta fins al Mestre Sunyer, un projecte redactat al 2010, i que ara disposarà de pràcticament 300.000 euros.

Pel ple ordinari de febrer també passaran dos temes per donar compliment als compromisos que va adquirir l'Ajuntament per a la instal·lació de l'empresa Effective Logístics a les antigues naus d'Antaix. Per una banda, es portarà a aprovació una bonificació del 100% de l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICI) de 106.000 euros. I per l'altra banda, l'aprovació del conveni entre l'Ajuntament i l'empresa per a una subvenció de 151.000 euros que compromet Effective Logístics a contractar 14 joves menors de 30 anys durant un any per a la seva professionalització.


Espais de memòria històrica

El ple també portarà a aprovació l'adhesió de quatre espais a la Xarxa d'Espais de Memòria del Banc de la Memòria Democràtica de Catalunya, que gestiona el Memorial Democràtic. Són, en concret, els nius de metralladores que just el 2021 es van començar a recuperar i que estan en tràmit per ser declarades Bé Cultural d'Interès Local; el Pont Penjant, el Turó de la Carrova i l'itinerari de les llambordes Stolpersteine que recorden els 10 deportats ampostins a camps de concentració nazi. "És una bona fita", diu l'alcalde, tot recordant l'aposta del consistori per recuperar tots els espais de Memòria Històrica de la ciutat.


Suport a Ucraïna

De manera urgent, el ple també portarà a aprovació la declaració institucional de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) de condemna a l'atac militar injustificat a Ucraïna. El manifest preveu que dimarts 1 hi haja concentració davant dels ajuntament del país.

Pel que fa a mocions, n'hi haurà 6: Moció del grup municipal PSC-PM amb motiu del dia 8 de març, dia internacional dels drets de les dones; Moció del grup municipal EA-ERC-AM per la commemoració del dia internacional de les dones; Moció del grup municipal Junts per Amposta per impulsar un òrgan de participació de comerç, turisme i restauració; Moció del grup municipal PSC-PM en defensa de la inclusió financera i bancària de la gent gran; Moció del grup municipal Junts per Amposta per repensar el model de les estades d'estiu i Moció de Som Amposta sobre el cànon de Sorea.


Per: Redacció

Foto: Amposta.info


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info