EbreActiu, revista d´oci actiu

El ple debatrà una modificació del POUM per donar legalitat urbanística a Natzaret

La modificació permetrà ampliar el Centre de menors de les Terres de l’Ebre. També es portarà a aprovació l’addenda del conveni amb la URV per a seguir els treballs al jaciment de l’Antic

etiquetes   noticies, ciutat, plens, amposta

26/2/2024

El ple debatrà una modificació del POUM per donar legalitat urbanística a Natzaret | Amposta.info


El ple ordinari de febrer, que se celebrarà aquest dilluns 26 a la tarda, debatrà fins a 17 punts, cinc dels quals seran mocions dels grups municipals. De la resta, l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, que ha comparegut acompanyat de la primera tinent d'alcalde, Núria Marco, i del segon tinent d'alcalde, Ramon Nadal, n'ha destacat dos.

Per una banda, la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per canviar la qualificació dels terrenys on està la Llar Natzaret a sòl d'equipaments comunitaris en sòl urbà no consolidat. "Consolidarem una situació que s'arrossega des de fa dècades", detalla l'alcalde, tot explicant que a l'edifici històric de la Llar Natzaret en una zona que encara no estava desenvolupada de la ciutat. "Aquí hi ha implantat el Centre d'Acollida de Menors de les Terres de l'Ebre, gestionat per Suara, i ara l'entitat i el Patronat de Natzaret tenen atorgada una subvenció per l'ampliació de l'espai i poder fer un creixement de 10 noves places de centre de menors", ha explicat Tomàs. "Amb aquesta modificació, que el POUM ens permet i la CUTE veu bé i també el patronat de Natzaret, taquem com a sòl d'equipaments comunitaris en sòl urbà no consolidat els 8.500 metres quadrats de Natzaret", diu l'alcalde, afegint que "li donem legalitat suficient urbanística per poder tirar endavant la seva activitat i també l'ampliació".

Per l'altra banda, el plenari de febrer també portarà a aprovació l'addenda al conveni específic de col·laboració entre la URV i l'Ajuntament d'Amposta per al desenvolupament i finançament dels treballs arqueològics al jaciment protohistòric de l'Antic. "A l'Antic hi hagut descobriments molt rellevants, que l'han convertit en un dels jaciments dels més importants de l'època iber de totes les Terres de l'Ebre i això ens fa continuar treballant", tanca l'alcalde.

Mocions

Quant a l'apartat de mocions, es debatran cinc propostes dels grups municipals. N'hi ha dos del grup municipal de Som Amposta: una per contractar personal per fer d'agents cívics i l'altra per buscar patrocinadors per a espais públics. Dos més del grup municipal de Junts per Amposta: una de suport a la pagesia i la ramaderia catalana i l'altra per emprendre mesures davant l'augment de la inseguretat ciutadana. Finalment, el grup municipal d'ERC presenta una moció de suport a la pagesia.Eports Ample de Banda i InternetPer: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info