AMPOSTA FAS GOIG

El ple de l'Ajuntament d'Amposta declara el Mas de Font, Bé Cultural d'Interès Local

Es tracta, segons l’informe de l’arquitecte, d’un exemple molt interessant d’arquitectura noucentista rural al conjunt de les Terres de l’Ebre

etiquetes   noticies, ciutat, patrimoni, delta ebre, amposta

27/4/2022

El ple de l’Ajuntament d’Amposta declara el Mas de Font, Bé Cultural d’Interès Local | Amposta.info El Mas de Font


El ple del mes d'abril, celebrat de forma extraordinària dilluns 25 d'abril a les 13h., va aprovar per unanimitat declarar Bé Cultural d'Interès Local el Mas de Font, un edifici arquitectònic singular de grans dimensions ubicat a la partida Panissos del Delta de l'Ebre, a uns 4,5 quilòmetres del nucli urbà. Està datat dels anys vint del segle passat i actualment el conjunt consta de l'edificació principal, un cos de magatzems baix annex al costat sud-oest del mas i un tancament de paredat de pedra pel darrere de la casa. Es tracta, segons l'informe de l'arquitecte, d'un exemple molt interessant d'arquitectura noucentista rural al conjunt de les Terres de l'Ebre, amb un ús de la proporció àuria que el lliga a la tradició clàssica, referència de l'arquitectura del moment

El ple també va aprovar, també per unanimitat i de manera inicial, el Pla Local d'Infància i Adolescència 2022-2027, un document elaborat des de les regidories d'Educació i Drets Socials i Ciutadania a través d'un procés participatiu amb agents socioeducatius, infants i famílies i que fixa les prioritats per "posar als infants i adolescents al centre, com a persones de ple dret", va defensar l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs. La regidora d'Educació, Núria Marco, va assenyalar que aquest és el primer Pla Local d'Infància i Adolescència que té l'Ajuntament d'Amposta i que posa èmfasi amb totes les actuacions que s'han de dur a terme perquè Amposta sigui una ciutat respectuosa amb la infància i l'adolescència.

També per unanimitat es va aprovar la modificació número 57 del POUM, que preveu els usos de restauració a les zones fins ara qualificades d'implantació industrial ubicades entre el principi de l'avinguda de la Ràpita i el solar de darrera la Càmara Arrossera on es munta la plaça de bous.


Mocions

Quant a les propostes dels grups municipals, se'n van presentar tres. Les dos que van prosperar van ser les que va presentar el grup de Junts: la de demanar un carrer o plaça 1 d'octubre (es va aprovar amb el vot a favor d'ERC, JxA i la regidora no adscrita, l'abstenció de Som Amposta i el vot en contra del PSC); i la de denúncia de l'espionatge polític per demanar aclarir els fets del 'Catalangate' (es van aprovar amb el vot a favor d'ERC, Som Amposta, JxA i la regidora no adscrita i el vot en contra del PSC). No va tirar endavant la moció del PSC-CP per restablir el servei de parts i cesàries a l'Hospital Comarcal d'Amposta (va rebutjar-se amb els vots en contra d'ERC i la regidora no adscrita, i els vots a favor de la resta de grups municipals).


Per: Redacció

Foto: Amposta.info


EbreActiu, revista d’oci actiu



Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info