CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

El ple de l’Ajuntament d’Amposta aprova la consulta popular per a l'elecció del model de mobilitat al Poble Nou

Els majors de 16 anys empadronats al nucli de població abans del 31 de març escolliran el 30 de maig si volen que en determinades èpoques la mobilitat estigui restringida a veïnes i veïns i serveis

etiquetes   noticies, ciutat, mobilitat, poble nou, amposta

19/4/2021

El ple de l’Ajuntament d’Amposta aprova la consulta popular per a l’elecció del model de mobilitat al Poble Nou | Amposta.info


El plenari de l'Ajuntament d'Amposta, reunit avui dilluns 19 de forma telemàtica ha aprovat per unanimitat promoure la convocatòria d'una consulta popular no referendària per a l'elecció de mobilitat al Poble Nou. S'inicia així el tràmit administratiu perquè el 30 de maig els majors de 16 anys empadronats al nucli de població abans del 31 de març podran decidir si volen que en determinades èpoques de l'any, les de màxima afluència turística, es restringeixi la circulació. La pregunta de la consulta serà: "Estàs d'acord amb el fet que el Poble Nou del Delta esdevingui un nucli urbà peatonal amb accés restringit a vehicles, excepte veïns i veïnes i serveis, durant deu dies en Setmana Santa i entre el 15 de juny i el 15 de setembre?" i només es podrà escollir una opció entre el i el No.

Amb l'acord de ple, es convocarà la consulta amb un decret d'alcaldia. S'obrirà, així, un període informatiu que s'acabarà el dia abans de la consulta. Durant aquest període es convocarà una assemblea informativa per explicar cadascuna de les opcions. També s'obrirà el període voluntari per formar part de la mesa electoral i el 10 de maig, amb independència que hi haja o no voluntaris, es farà un sorteig per establir els 9 membres de la mesa. La consulta, que es farà amb vot presencial ordinari amb paperetes a sobre tancat, serà el 30 de maig a la pista coberta del Poble Nou per garantir totes les mesures de seguretat de la covid-19.

Aquesta iniciativa respon a l'augment dels problemes de mobilitat que està tenint el veïnatge de la població a conseqüència de la massificació del turisme.


Per: Redacció

Foto: Amposta.info


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info