SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

La plataforma per la reforma de la carretera de Poble Nou del Delta denuncia nous retards en els tràmits

Per executar l’obra de reforma, cal que Territori aprovi el Pla Zonal perquè la carretera sigui de titularitat provincial. Aquest tràmit està pendent de fa 12 anys. Ara és un camí rural propietat dels ajuntaments, als quals l’entitat també demana la millora de les vies que hi comuniquen, com la de Riu Vell o l’Eucaliptus

etiquetes   noticies, comarca, poble nou, la rapita, amposta, infraestructures, carreteres, mobilitat

6/5/2021

La plataforma per la reforma de la carretera de Poble Nou del Delta denuncia nous retards en els tràmits | Amposta.info La carretera és molt transitada per la massificació turística de la zona i també per la campanya de l’arròs durant l’estiu


Dissabte es tornarà a tallar la carretera que va d’Amposta i la Ràpita a la barra del Trabucador, la carretera de Poble Nou del Delta. La plataforma que reclama la millora de la via denuncia que s’ha retardat mig any la licitació de la redacció del projecte executiu que va anunciar la Diputació de Tarragona. Per executar l’obra, cal que Territori aprovi el Pla Zonal perquè la carretera sigui de titularitat provincial. Aquest tràmit està pendent de fa 12 anys. Ara és un camí rural propietat dels ajuntaments, als quals l’entitat també demana la millora de les vies que hi comuniquen, com la de Riu Vell o l’Eucaliptus. La carretera és molt transitada per la massificació turística de la zona i també per la campanya de l’arròs durant l’estiu.

A finals de l’any passat la Diputació de Tarragona va anunciar que avançava els tràmits per reformar la carretera, que va de Sant Carles de la Ràpita a Poble Nou del Delta (Amposta). Es va anunciar la contractació per redactar el projecte i l’estudi d’impacte ambiental i la plataforma La Carretera de la Vergonya, que reclama la reforma de la via, ha denunciat que Carreteres de la Diputació porta un retard de sis mesos amb aquesta licitació. En canvi, mentre no s’aprovi el Pla Zonal per part de Territori, l’ens provincial no la pot incorporar a la seva xarxa de carreteres i actuar-hi.

"Prou de vendre fum, que ens prenguin el pèl, i que facin el que els dona la gana. Prou excuses. Ara ens diran que no es pot fer perquè hi ha el Pla de Protecció del Delta de l’Estat o que Territori no ha aprovat el Pla Zonal. Cal refer el pla mediambiental i diuen que és qüestió de voluntat política. Per fer un pla mediambiental per al Xerta-Sénia, l’han fet tranquil·lament, i és un canal sense regants", ha criticat Joaquim Reverté, portaveu de l’entitat.

La carretera és molt transitada sobretot a l’estiu, per la massificació turística de la zona i també per la campanya de l’arròs. "Per poder ser una destinació turística digna i un lloc on viure amb seguretat cal tindre vies dignes", ha recordat Josep Juan Segarra, membre de la plataforma. "El futur econòmic i existencial d’aquest trosset de Delta i del seu conjunt rau també a tindre bones comunicacions i carreteres capaces de resistir les eventuals entrades del mar les pròximes dècades o anys. És un tema de seguretat que implica a moltes persones i que requereix la implicació del poble de La Ràpita també", ha demanat. La plataforma ha anunciat la marxa lenta i el tall de carretera que faran dissabte, a les portes del consistori de la Ràpita.

Des de la plataforma han explicat que els últims mesos s’han reunit diversos cops amb l’alcalde d’Amposta i vicepresident de la Diputació de Tarragona, Adam Tomàs, per demanar un calendari d’actuació. També se li ha reclamat la millora dels trams estrets perquè no "sigui una excusa" perquè la Diputació refusi la titularitat. Com les competències de manteniment i de senyalització són dels ajuntaments de La Ràpita i Amposta, també denuncien que les vies que comuniquen la carretera de Poble Nou "estan en un estat deplorable" i assenyalen la via del Riu Vell i la que uneix Trabucador amb l’Eucaliptus.

Finalment, la plataforma ha demanat al Servei Català de Trànsit el registre d’accidents de la carretera del Poble Nou per demostrar l’alta sinistralitat de la via, però no hi ha dades perquè és un camí rural. "Morir en aquesta carretera no compta", ha lamentat Maria José Piorno, veïna de La Ràpita. "Cada vegada que ens trobem, algú comenta els accidents que hi ha hagut. L’últim al pont de l’Encanyissada. Els accidents que hi ha hagut, hi ha i desitgem que no hi hagi són culpa dels polítics que no estan fent la seva feina de cap manera", ha denunciat Joaquim Reverté.


Per: ACN

Foto: Amposta.info


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info