Centre Òptic l´Esguard. Gratis les teves segones ulleres de sol (consulta condicions als nostres centres. Promoció vàlida fins al 10/9/2022)

Passió per la terrissa popular

El Museu de les Terres de l’Ebre acull l’exposició “Col·leccionar passions: els Segarra-Pedrola i la terrissa popular”, una mostra de la col·lecció particular d’aquesta família de canterers de Miravet

etiquetes   exposició

22/1/2019

Passió per la terrissa popular | Amposta.info


Des d'aquest passat divendres 18 de gener, el Museu de les Terres de l'Ebre acull l'exposició “Col·leccionar passions: els Segarra-Pedrola i la terrissa popular”, una mostra de l'extensa col·lecció particular que atresora aquesta família de canterers de Miravet, integrada per més d'un miler de peces, procedents de les Terres de l'Ebre, la resta de Catalunya i bona part de l'estat espanyol. Algunes de les peces estan datades entre el segle XVIII i l'actualitat, tot i que inclou també algunes peces medievals.

Teresa Pedrola Avante i Ferran Segarra Vives van crear el 1978 un obrador a la Raval dels Canterers de Miravet, on actualment també hi treballa, de forma tradicional, el seu fill: Ferran Segarra Pedrola. Es tracta d'un gran edifici que inclou també una botiga, un magatzem de ceràmica i terrissa, un espai dedicat a la seva tasca d'antiquaris i les diferents sales que acullen la seva important col·lecció d'atuells.

Ferran Segarra Vives ha rebut nombrosos reconeixements com a artesà, entre els quals el Diploma de Mestre Artesà, atorgat per la Generalitat de Catalunya, el 2010. Als anys 1980, va descobrir la importància i el valor econòmic i cultural de la ceràmica i la terrissa tradicionals, i en pocs anys, sent ja canterer, va començar la seva col·lecció, adquirint peces procedents dels millors obradors del Baix Aragó, alguns dels quals llavors ja havien plegat.

A l'acte d'inauguració hi van assistir, a més de la família Segarra-Pedrola, el Director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Ferran Bladé i l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs.

La mostra es podrà visitar fins el 3 de març en horari del Museu.


Passió per la terrissa popular Passió per la terrissa popular Passió per la terrissa popular Passió per la terrissa popular Passió per la terrissa popular Passió per la terrissa popular Passió per la terrissa popular Passió per la terrissa popular Passió per la terrissa popular Passió per la terrissa popular Passió per la terrissa popular Passió per la terrissa popular Passió per la terrissa popular Passió per la terrissa popular Passió per la terrissa popular Passió per la terrissa popular Passió per la terrissa popular Passió per la terrissa popular Passió per la terrissa popular Passió per la terrissa popular


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info