Eports Ample de Banda i Internet

Oberta la convocatòria per als ajuts a estudis superiors del curs 20/21

Dirigit a l’alumnat de cicles formatius de grau superior, graus universitaris, estudis superiors de música i dansa i màsters habilitadors per a activitats professionals, es pot sol·licitar fins el 13 de desembre

etiquetes   noticies, ciutat, formació, ajuts, amposta, joves

1/12/2021

Oberta la convocatòria per als ajuts a estudis superiors del curs 20/21 | Amposta.info


Fins el 13 de desembre, l'alumnat de cicles formatius de grau superior, graus universitaris, estudis superiors de música i dansa i màsters habilitadors per a activitats professionals ja poden presentar la sol·licitud per als ajuts a estudis superiors, fins ara coneguts com a Premis a l'Excel·lència, que es podrà fer tant de manera presencial com telemàtica.

La convocatòria d'enguany presenta dos canvis substancials en els criteris, amb l'objectiu d'incorporar una mirada més social i més justa en l'atorgament. Així, a l'hora de valorar les sol·licituds, no només es tindrà en compte l'expedient acadèmic, sinó que a més es valorarà la renda i la distància respecte la ubicació del centre educatiu en què s'imparteixen. D'aquesta manera, les persones sol·licitants rebran una puntuació per cadascun dels tres criteris, que no seran excloents entre sí, i podran rebre fins a un màxim de 1.000 € per a estudis de grau universitari, estudis superiors de música i dansa o màsters i de fins a 300 € per a estudis de cicles formatius de grau superior.

Pel que fa a criteris acadèmics, es valorarà la nota mitjana de l'expedient acadèmic del curs i el fet d'haver obtingut una matrícula d'honor en alguna de les assignatures. Per presentar-s'hi, també s'haurà d'haver matriculat d'un mínim de crèdits i haver-ne aprovat un 75% dels matriculats. L'import total dels ajuts a estudis superiors és enguany de 44.600 €, un import que permetrà fomentar la formació en estudis superiors del jovent d'Amposta.

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, assenyala que "la realitat de l'alumnat d'estudis superiors és cada cop més diversa i hem intentat adaptar els criteris per fer-los més justos". Per la seva banda, la regidora d'Educació, Núria Marco, detalla que "tot i que l'expedient acadèmic continua sent una part important de la valoració, també incorporem la renda social per afavorir la formació en estudis superiors de més diversitat de famílies. A la vegada, tenim en compte la distància des d'Amposta al centre educatiu, perquè l'alumnat que té més despesa per haver de pagar un lloguer de pis tingui més puntuació".

Trobareu tota la informació sobre la convocatòria i la sol·licitud a: https://www.amposta.cat/ca/registre/ajuts-estudis-superiors-curs-2020-21


Per: Redacció

Foto: Pixabay


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info