CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

La novena edició el festival Deltachamber portarà la música de cambra a deu municipis de les Terres de l'Ebre

Onze instrumentistes de nivell mundial i sis joves músics oferiran els concerts entre el 21 de juliol i el 4 d’agost

etiquetes   noticies, cultura, deltachamber, amposta, terres ebre

19/6/2024

La novena edició el festival Deltachamber portarà la música de cambra a deu municipis de les Terres de l’Ebre | Amposta.info


DeltaChamber Music Festival, el festival internacional de música de cambra a les Terres de l'Ebre, es prepara per a una 9a edició molt fresca, vibrant i acolorida, que se celebrarà del 21 de juliol al 4 d'agost de 2024. Un any més, el territori ebrenc serà la capital de la música de cambra de la mà d'una proposta artística que cada any s'expandeix i que, ara, arribarà a 10 municipis: Amposta, Tortosa, la Sénia, Deltebre, Flix, Roquetes, Alcanar, la Ràpita, Horta de Sant Joan i Móra d'Ebre. L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha destacat precisament que aquest festival, que va nàixer a Amposta de la mà dels músics ampostins Laura Ruiz i Pau Rodríguez, ara s'hagi exportat a tot el territori i passi a les quatre comarques de l'Ebre.

Sota el tema "Mosaic", la 9a edició serà el resultat d'una residència artística i musical excepcional amb 11 dels millors instrumentistes del món i del nostre país que, juntament amb els 6 brillants joves músics dels programes Young Talent i Academy del festival, es reuniran per interpretar fins a 10 concerts de cambra d'altíssim nivell, sent l'any que més se n'hauran ofert. Val a dir que entre tot aquest virtuosisme reconegut internacionalment, hi haurà una important representació del talent ebrenc, ja que diversos dels músics són originaris de les Terres de l'Ebre, però, a més, s'escoltaran peces dels compositors T. Alburquerque i J. Griso i Alabart.

A banda, s'hi inclouran els consolidats concerts individuals, tot i que amb una gran novetat: seran de caire social i s'adreçaran exclusivament a persones de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Montsià (AFAM). Així mateix, el programa del 2024 comptarà amb 2 interessants workshops, un dels quals anirà a càrrec de l'aclamada pallassa catalana Pepa Plana.

Des de fabuloses havaneres cubanes fins a sevillanes, passant per tangos i valsos vienesos, entre d'altres, "Mosaic" serà una experiència renovada amb què podrem descobrir diverses danses d'origen multicultural i que són obra d'alguns dels més grans compositors de tota la història de la música fins a l'actualitat (G. Gershwin, I. Albéniz, E. Toldrà, L. Bernstein…), però que estan molt poc programats a les sales de concerts de cambra. Un mosaic de danses que es podrà gaudir en els dinàmics concerts "Tessel·les" de la primera setmana, en els emblemàtics concerts centrals "Mosaic: Programa 1" i "Mosaic: Programa 2", i en els concerts "Selecció Mosaic" de la segona setmana.

Finalment, i com ja és tradició al festival, l'experiència s'acabarà d'arrodonir de diverses maneres. Per un costat, amb les intervencions efímeres. En aquesta línia, cal destacar que n'hi haurà dues d'instal·lacions, ja que, a més del guanyador del 6è Concurs d'Arquitectura Efímera (que serà el teló de fons dels concerts centrals a Amposta), també s'inicia una col·laboració amb el festival A Cel Obert de Tortosa per la qual, entre altres aspectes, l intervenció efímera "FLORA-SION", obra de Jose Andreu Galiana per l'A Cel Obert 2023, estarà present en el concert "Tessel·les" a Deltebre. Per un altre costat, es continua potenciant l'espai de diàleg posterior en alguns dels concerts amb una proposta enogastronòmica. I, com a novetat, en alguns dels concerts es podrà veure el mosaic de grans mides que la talentosa artesana ebrenca Núria Romeu Caudet ha creat expressament per al festival i del qual ha sorgit la imatge gràfica de la 9a edició.

Tota la programació de la 9a edició de DeltaChamber Music Festival ja es pot consultar al web deltachambermusicfestival.com, on molt aviat s'activarà la venda d'entrades.

Els concerts seran els següents:

 • Dijous 25 de juliol, a les 20 h: concert "Tessel·les" en format circular al Pavelló Landerer de l'Observatori de l'Ebre, Roquetes, al voltant d'una sorprenent rosa dels vents.
 • Divendres 26 de juliol, a les 20 h: concert "Tessel·les" al Teatre Auditori Alcanar, Alcanar, espai dinamitzador d'activitat cultural moderna i atractiva al territori.
 • Dissabte 27 de juliol, a les 11 h: concert "Tessel·les", degustació de copa i tapa, i instal·lació efímera a la Finca de Bombita, Deltebre, envoltats de pura essència natural al Delta de l'Ebre.
 • Dissabte 27 de juliol, a les 20 h: concert "Tessel·les" al Sindicat, Flix, projecte arquitectònic finalista d'un dels guardons més prestigiosos d'Europa.
 • Diumenge 28 de juliol, a les 20 h: concert "Tessel·les" a l'Església Nova, la Ràpita, amb un excel·lent programa amb presència de talent rapitenc.
 • Dilluns 29 de juliol, de 17 a 19 h: concerts individuals socials al Museu de les Terres de l'Ebre, Amposta, adreçats exclusivament a persones de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Montsià.
 • Dijous 1 d'agost, a les 21 h: concert central "Mosaic: Programa 1", degustació de copa i tapa, i instal·lació efímera al Museu de les Terres de l'Ebre, Amposta, un dels més importants de Catalunya d'etnologia, natura i arqueologia.
 • Divendres 2 d'agost, a les 21 h: concert central "Mosaic: Programa 2", degustació de copa i tapa, i instal·lació efímera al Museu de les Terres de l'Ebre, Amposta, una de les principals entitats culturals del territori pel fons que reuneix.
 • Dissabte 3 d'agost, a les 11 h: concert "Selecció Mosaic" i brindis al Convent de Sant Salvador, Horta de Sant Joan, magnífic exemple d'arquitectura templera.
 • Dissabte 3 d'agost, a les 20 h: concert "Selecció Mosaic" i brindis al Centre Cívic de Ferreries, Tortosa, antic mercat rehabilitat en un espai modern i minimalista.
 • Diumenge 4 d'agost, a les 11 h: concert de cloenda "Selecció Mosaic" amb una disposició poc habitual del públic, i brindis a la Casa de Cultura, la Sénia, espai cultural polivalent que gaudirem des d'una altra perspectiva.EbreActiu, revista d’oci actiuPer: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info