El Museu de les Terres de l’Ebre renova per tercer any les activitats vinculades al projecte «Museu inclusiu. Un museu per a tots», un treball cooperatiu per l’integració i inclusió social amb entitats sociosanitàries i ajuntaments
12/2/2019
El Museu de les Terres de l'Ebre des de la seva inauguració ha treballat sota el plantejament de que un museu és un espai de coneixement, d'interacció i comunicació al servei de tota la societat, sense excepcions. En aquest sentit fa anys que realitza activitats i programes per afavorir la cohesió social i combatre l'exclusió i la discriminació, adaptats a les necessitats d'alguns dels col·lectius socialment més vulnerables.
Atenent a aquesta voluntat d'esdevenir un espai integrador, obert a tothom, el Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre impulsa el programa ‘Museu inclusiu. Un museu per a tots' amb diverses entitats sociosanitàries del territori i els ajuntaments que formen part del Consorci. En concret, aquest any, més d'onze entitats de quatre municipis diferents es beneficien d'aquestes activitats: Residència Fundació Pere Mata,SRC d'Amposta, Residència d'avis d'Amposta i Apasa-Centre Educació Especial l'Àngel (Amposta); Tallers de memòria, Entitats persones nouvingudes, Centre obert i Ràpita endavant (Sant Carles de la Ràpita); APASA, Centre Obert i Associació de Mestresses de Casa (Santa Bàrbara); Fundació Llar Residència (Alcanar).
Aquest projecte inclou programes anteriors que es venien fent amb anterioritat, com Capses de memòria / Capses de natura, i d'altres incorporats els darrers anys, com visites guiades i tallers al voltant de les sales d'exposició permanent d'alguns dels equipaments patrimonials de la xarxa Ebre, Natura & Cultura i les activitats temporals que s'hi duen a terme a cadascun d'ells. Aquestes activitats promouen tant la sociabilització com el coneixement del propi entorn per part de determinats segments de la nostra comunitat mitjançant els programes i continguts dels equipaments locals, i volen contribuir a el benestar, l'aprenentatge i el lleure actiu dels col·lectius amb problemes de salut mental i envelliment o en risc de marginalitat.
A més, aquest projecte no només realitza activitats d'integració i inclusió social, sinó que esdevé un programa de formació en el que hi participa l'alumnat del Cicle de Formació de Grau Superior (CFGS) de Guia, Assistència i Informació Turística de l'IES Montsià que estan en Beca de Formació Dual als centres participants. Són els alumnes els encarregats de realitzar les activitats i el museu els facilita els continguts i materials per a la seva preparació i realització. Una experiència on tots els participants guanyen ja sigui en l'aspecte social com el de formació i educatiu.
Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)
correu electrònic
Informació i avís legal