Eports Ample de Banda i Internet

La nova carretera de Poble Nou serÓ de la Diputaciˇ abans de final d’any i ja hi ha projecte per ampliar-la

TindrÓ dos carrils de tres metres per sentit fins a Poble Nou del Delta i un "itinerari segur" per a bicis i vianants

etiquetes   noticies, comarca, amposta, poble nou, la rapita, mobilitat, infraestructures

21/10/2022

La nova carretera de Poble Nou serÓ de la Diputaciˇ abans de final d’any i ja hi ha projecte per ampliar-la | Amposta.info


La Diputaciˇ de Tarragona ha presentat el projecte tŔcnic de la nova carretera T-2021, l’actual camÝ entre la RÓpita i Poble Nou del Delta. Segons ha avanšat la presidenta NoemÝ Llauradˇ, el departament de Territori donarÓ en el pr˛xims dies el vistiplau al pla zonal de carreteres perquŔ l’esn provincial l’aprovi definitivament abans de final d’any i la via sigui titularitat seva. En paralĚlel i sense esperar aquest trÓmit, s’ha preparat el projecte tŔcnic de l’obra per millorar la carretera. Els alcaldes de la RÓpita i Amposta han agra´t l’esforš de l’ens provincial per solucionar els problemes de seguretat de la via i que destini 11 MEUR en la seva ampliaciˇ, "una de les obres mÚs importants de la Diputaciˇ a l’Ebre dels ˙ltims anys".

La via tindrÓ dos carrils de tres metres i vorals d’un metre des de la RÓpita fins a Poble Nou, i carrils de tres metres i vorals de mig, de Poble Nou a Riu vell. D’aquÝ al Trabucador la via s’estretirÓ als cinc metres. En el primer tram tambÚ es farÓ un "itinerari segur" per a ciclistes i vianants de mÚs de 10 quil˛metres que connectarÓ amb altres espais ciclables, "presents i futurs". Aquest itinerari s’estendrÓ en un 35% de la nova carretera i tindrÓ 2,72 quil˛metres.

El diputat delegat de Carreteres, Miquel Subirats, ha avanšat tambÚ que s’instalĚlarÓ fibra ˛ptica a la infraestructura i Adam TomÓs, alcalde d’Amposta ha afegit que permetrÓ soterrar tota la infraestructura aŔria de comunicacions de la via. Finalment, tambÚ es milloraran les interseccions amb el port, la musclera o l’IRTA; es construiran dues rotondes, una en l’enllaš de la TV-3408 que va de la RÓpita a Amposta i a la zona del camp de futbol de Poble Nou; i s’ampliaran 13 obres de fÓbrica existents, entre elles l’ampliaciˇ dels ponts de la SÚquia Gran i l’Encanyissada.


Retallant dos anys

Els alcaldes i representants de la Diputaciˇ han destacat que la decisiˇ de treballar el projecte executiu, i presentar-lo enguany, mentre es resol el nou pla zonal de carreteres ha permŔs escuršar dos anys els trÓmits per poder posar en marxa l’obra, encara sense calendari. Llauradˇ ha explicat que va mantenir una conversa aquest dimecres amb la conselleria de Territori i que estÓ previst que en els pr˛xims dies el Departament faci l’aprovaciˇ provisional del pla. "Us puc assegurar que abans de final d’any s’aprovarÓ definidament per la Diputaciˇ", s’ha compromŔs.

Josep Caparrˇs ha afegit que amb la cessiˇ de la titularitat, l’any que ve es podran engegar els trÓmits per fer l’obra, un fet que no seria possible sense l’avanšament de la redacciˇ del projecte tŔcnic. "Hi ha altres plans zonals que en aquests moments no han executat cap obra perquŔ es va aprovar fa un any i mig i no s’havia comenšat a treballar projectes", ha exemplificat Adam TomÓs, alcalde d’Amposta. "╔s l’obra mÚs important que la Diputaciˇ farÓ a l’Ebre en els ˙ltims anys i no podÝem permetre’ns no escuršar terminis", ha afirmat.

Per a la presidenta de l’ens comarcal, la presentaciˇ del projecte encara que no s’hagi acabat el trÓmit del pla zona "Ús una molt bona notÝcia" i "compleix amb el compromÝs" que havien adquirit amb la ciutadania i els dos ajuntaments. "Era molt important avanšar encara que no tinguÚssim en pla zonal perquŔ facilita que els trÓmits siguin molt mÚs Ógils. Va ser una bona iniciativa escoltar els alcaldes i avanšar en el projecte de la intervenciˇ que es farÓ", ha dit Llauradˇ.


Per: ACN

Foto: Ajuntament d’Amposta


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d┤Amposta des de 1998 (Terres de l┤Ebre)

correu electr˛nic
Informaciˇ i avÝs legal

Amposta.info