EbreActiu, revista d┤oci actiu

Nou professionals s’incorporen a l’atenciˇ primÓria de l’Ebre per millorar la salut mental comunitÓria

Els referents de benestar emocional evitaran que situacions de malestar esdevinguin un problema de salut

etiquetes   noticies, societat, salut, terres ebre

16/5/2022

Nou professionals s’incorporen a l’atenciˇ primÓria de l’Ebre per millorar la salut mental comunitÓria | Amposta.info


Des del mes de novembre, s’han incorporat a la regiˇ sanitÓria de les Terres de l’Ebre nou professionals, majoritÓriament de l’Ómbit de la psicologia, que exerceixen de referents de benestar emocional, una figura que Salut ha incorporat per treballar l’impacte en la salut mental arran de la pandŔmia i per enfortir l’atenciˇ primÓria. No tenen una poblaciˇ assignada ni fan consultes individuals sinˇ que treballen en xarxa amb els onze equips d’atenciˇ primÓria (EAP) del territori per prevenir i minimitzar problemes de salut mental i d’addiccions, i per proporcionar eines que evitin que una situaciˇ de malestar emocional empitjori i es converteixi en un problema de salut mental que requereixi tractament especialitzar i medicaciˇ.

Els referents de benestar emocional estan acabant de definir els circuits de treball amb la comunitat i d’atenciˇ a les persones amb factors de risc psicosocial. Aquests professionals treballen en xarxa tant amb els equips d’atenciˇ primÓria com, per exemple, amb els centres educatius, els centres cÝvics o els equipaments comunitaris. D’aquesta manera s’han d’identificar les necessitats de salut emocional de la ciutadania i aconseguir la no medicalitzaciˇ davant de problemes relacionats amb el malestar emocional.

Es tracta de potenciar la prescripciˇ social o la derivaciˇ a recursos de la comunitat que siguin "alternatives no sanitÓries" i impulsaran programes i activitats de prevenciˇ i promociˇ de la salut emocional. TambÚ es reforšaran les relacions socials, els vincles de l’usuari i la connexiˇ dels ciutadans amb la comunitat.

L’usuari ha de deixar de confiar que ˙nicament amb la visita al metge solucioni el problema i els referents de benestar emocional l’ajudaran a identificar quŔ tÚ efectes positius o negatius per a la seva salut i a quŔ s’involucri en les decisions que afecten el seu benestar emocional.

El programa de benestar emocional i salut comunitÓria forma part del Pla d’enfortiment i transformaciˇ de l’atenciˇ primÓria i comunitÓria, que es va iniciar el 2020, i que tambÚ ha permŔs incorporar professionals a la regiˇ sanitÓria de l’Ebre, com auxiliars administratius, metges, infermeres, tŔcnics en cures auxiliars o dietistes-nutricionistes.


Per: ACN

Foto: Pixabay


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d┤Amposta des de 1998 (Terres de l┤Ebre)

correu electr˛nic
Informaciˇ i avÝs legal

Amposta.info