El clúster està apadrinat pel meteoròleg Francesc Mauri qui ha remarcat que la fragilitat del litoral, la falta d’aportació de sediments i altres factors creen "la tempesta perfecta" perquè el Delta desaparegui abans de final segle
etiquetes noticies, comarca, territori, proteccio delta, delta ebre
30/4/2021
Badia dels Alfacs, des de les Salines de la Trinitat
Col·lectius i entitats econòmiques i empresarials del delta de l'Ebre han creat un clúster d'Economia Blava. Els objectius són defensar el Delta "amb veu pròpia" i reivindicar el paper de les empreses en el desenvolupament i manteniment de la riquesa mediambiental de l'espai. Aquest divendres la propietat de l'Illa de Buda, la Federació de Productors de Mol·luscs, la Federació de Confraries de Pescadors de Tarragona, Infosa i el Port Sant Carles Marina han signat l'acta fundacional a les salines de la Trinitat. El meteoròleg Francesc Mauri ha apadrinat la iniciativa. El clúster està obert a totes les empreses del Delta que s'hi vulguin adherir i buscarà també finançament Europa per reforçar aquesta economia blava que abanderen.
El gerent d'Infosa, Joan Sucarrats, com a portaveu del clúster, ha apuntat que aquesta agrupació vol reforçar la "veu" dels empresaris del Delta, que també han col·laborat activament amb les reivindicacions de la Taula de Consens. Lamenten que les actuacions de les administracions "són insuficients i curtes" per protegir el delta de l'Ebre i uneixen sinergies per poder fer arribar les reivindicacions del sector empresarial. També es vol fer valer que el sector primari, el turisme i altes activitats econòmiques "fan que el Delta sigui com és". "Ho és gràcies a les nostres activitats. Sense elles tindríem un Delta diferent amb una pèrdua de biodiversitat significativa", ha apuntat Sucarrats.
Aquest "paper essencial" de les empreses es vol fer servir per aconseguir recursos europeus destinats a finançar les iniciatives d'economia verda i sostenible. "Espanya ha presentat les estratègies i és una oportunitat on hi hem d'entrar perquè no és que siguem empreses sostenibles, és que el medi ambient viu gràcies a les nostres activitats. Som exemple del que Europa demana que siguin les empreses del futur", ha destacat el gerent d'Infosa.
El clúster està apadrinat pel meteoròleg Francesc Mauri qui ha destacat que la humanització ha fet del Delta l'espai que és actualment. "Que hi hagi un grup d'empreses que són l'ADN i l'essència d'aquest espai humanitzat i amb un valor natural únic en el Mediterrani, fa que sigui un moment ideal, precisament per l'orientació que fa Europa", ha dit. Mauri ha defensat que el Delta és un espai "que no es pot perdre de cap manera" i ha alertat que estem "en un moment de compte enrere" perquè la pujada del nivell del mar s'ha accelerat l'última dècada.
Mauri ha remarcat que la fragilitat del litoral, la falta d'aportació de sediments i altres factors creen "la tempesta perfecta" perquè el Delta desaparegui abans de final segle i ha demanat que, com ha passat a França i Alemanya amb sentències dels alts tribunals, el país tinguin una mirada llarga i més ambició per frenar els efectes del canvi climàtic.
Per: ACN
Foto: Amposta.info
Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)
correu electrònic
Informació i avís legal