AMPOSTA FAS GOIG

El mural de Soriano-Montagut en bronze ja presideix l'escala principal de l'Ajuntament d'Amposta

Substituir l’obra de guix per l’obra de bronze ha tingut un cost de 50.000 euros. La peça original, el motlle, s’instal·larà en algun altre edifici municipal.

etiquetes   noticies, ciutat, cultura, patrimoni, amposta

23/2/2022

El mural de Soriano-Montagut en bronze ja presideix l’escala principal de l’Ajuntament d’Amposta | Amposta.info El mural de Soriano-Montagut en bronze ja presideix l'escala principal de l'Ajuntament d'Amposta


El mural d'Innocenci Soriano Montagut 'Relleu del treball. La tècnica i l'estudi' ja torna a presidir l'escalinata principal de l'Ajuntament d'Amposta. Aquesta setmana s'estan duent a terme els treballs d'instal·lació del relleu, ja passat a bronze, després que el novembre del 2019 es retirés el motllo en guix i es traslladés a la prestigiosa Fonera Parellada on s'ha fet el mural definitiu. L'empresa especialitzada en restauracions arquitectòniques Re-Coop treballa aquesta setmana per deixar l'obra acabada i completament instal·lada.

Es dona així compliment al compromís que va adquirir l'Ajuntament l'any 1954 quan va encarregar-li a l'escultor que elaborés un mural que reflectís la vida de l'època a Amposta per instal·lar-lo a l'escala principal del nou edifici. "En aquell moment no hi havia recursos i l'alcalde de l'època es va comprometre amb el meu pare a instal·lar temporalment el motllo de guix per passar-lo més endavant a un material com el bronze", explica el fill de l'escultor, Miquel Àngel Soriano-Montagut, qui aquest dimecres al matí ha visitat l'Ajuntament per veure com avançaven els treballs d'instal·lació de l'obra.

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha assenyalat que donar compliment a aquest compromís fet pel consistori de l'època va ser un compromís que va assumir l'equip de govern actual. Substituir l'obra feta en guix per l'obra en bronze ha tingut un cost per a les arques municipals de 50.000 euros, entre la extracció del motlle de guix de la paret, el teu trasllat fins a la Foneria, passar-lo a bronze, tornar-lo a traslladar a Amposta i instal·lar-lo al seu lloc. "Però han estat, de lluny, ben invertits", destaca l'alcalde, "és un dels artistes més rellevants de la ciutat". "La peça original, el motlle, on està la mà de l'artista, s'instal·larà en algun altre edifici municipal", clou Tomàs.


Per: Redacció

Fotos: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info