Eports Ample de Banda i Internet

Mou-te pel Delta, primera Festa de l'Ecoturisme al Delta de l'Ebre

El proper 23 i 24 de març podrem gaudir de xerrades, rutes amb bicicleta, menús ecoturistes i de proximitat, vermut km0

19/3/2019

Mou-te pel Delta, primera Festa de l’Ecoturisme al Delta de l’Ebre | Amposta.info El Poble Nou del Delta


El proper cap de setmana, 23-24 de març, tindrà lloc a totes les poblacions del delta de l'Ebre la 1era Festa de l'Ecoturisme . Aquesta iniciativa de l'Associació d'Empreses i Activitats Turístiques del Delta de l'Ebre (AEATDE) amb la col·laboració dels set ajuntaments de la zona, Amposta, la Ràpita, l'Ampolla, Deltebre, L'Aldea-Camarles, Els Muntells, Sant Jaume d'Enveja , neix amb voluntat de continuïtat i té com a objectius bàsics promoure el territori de manera responsable fomentant l'ecoturisme com una manera de descobrir els espais naturals, conservar el medi ambient i millorar el benestar de les persones de la destinació.

L'agenda del cap de setmana té com a plat fort la bicicletada popular que se celebrarà de forma simultània a totes les poblacions del Delta de l'Ebre el diumenge dia 24 pel matí. Cada poble ha dissenyat un recorregut pel seu territori que culminarà amb un aperitiu Km0-eco amb tots el participants. Es poden consultar els itineraris a través dels codi QR en el cartell de promoció de la festa i a les diferents webs dels ajuntaments.

Mou-te pel Delta, primera Festa de l’Ecoturisme al Delta de l’Ebre | Amposta.infoDurant tot el cap de setmana estarà en marxa el concurs de fotografia a Instagram en el que es podrà participar fent servir #festaecoturismedelta . Els guanyadors en tres categories –la foto amb més likes, la millor foto sense filtres i la foto més divertida i amb més likes– obtindran tres experiències magnífiques al Delta de l'Ebre que els permetrà conèixer millor el Delta de l'Ebre. La gastronomia també tindrà un destacat paper ja que molts dels restaurants de l'Associació d'Empreses i activitats turístiques del Delta de l'Ebre i d'altres proposaran deliciosos menús elaborats amb productes de proximitat durant tot el cap de setmana.

El divendres dia 23 serà el moment de reflexionar sobre la necessitat d'implantar un model d'ecoturisme al Delta de l'Ebre amb la xerrada que tindrà lloc a l'Oficina de Turisme d'Amposta a les 17 hores. Amb el tema “Fes créixer el teu negoci amb la marca Ecoturisme a Catalunya” , Anna Ròdenas, Brand Manager d'Ecoturisme de l'Agència Catalana de Turisme, i Rosalia Pont, coordinadora de Màrketing i Experiències de l'ACT, explicaran la importància d'aquest segment de negoci turístic en el territori i l'aportació en aquest sentit de l'Agència Catalana de Turisme.


L'Associació

L'any 2005 neix l' Associació d'Empreses i Activitats Turístiques del Delta de l'Ebre a la qual actualment tots els associats estan acreditats o en procés a la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) La CETS va ser creada per la federació Europarc que reuneix institucions de 39 països, la finalitat de les quals és la gestió d'àrees protegides i la defensa de la natura. La CETS certifica que el desenvolupament del turisme en un territori es realitzarà de forma sostenible d'acord amb els objectius de la Carta. A grans trets aquests són el reconeixement de l'espai natural com a herència de futur i el desenvolupament del turisme sostenible, prenent consideració del medi ambient, les necessitats dels visitants, la població local i els empresaris.

Actualment formen part de l'Associació 36 empreses turístiques d'arreu del Delta de l'Ebre i el seu dinamisme es pot veure amb accions com la creació d'una web conjunta www.deltadelebreturisme.com on es promocionen totes les empreses, un dossier professional destinat a captar touroperadors especialitzats en ecoturisme d'arreu del món o la realització d'aquesta 1era Festa de l'Ecoturisme al Delta de l'Ebre que se celebrarà els propers dies 23 i 24 de març.


Mou-te pel Delta, primera Festa de l’Ecoturisme al Delta de l’Ebre | Amposta.info


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info