Un projecte artístic global per a transformar missatges d’identitat personal en treballs artístics
22/11/2018
El termini d'inscripcions al projecte finalitza el 12 de desembre.
El centre d'art Lo Patí ha obert la convocatòria per al projecte #MOSMIREM (InsideOut Project), adreçada a artistes, estudiants d'arts i visitants del centre. INSIDE OUT és un projecte d'art participatiu a gran escala que transforma missatges d'identitat personal en treballs artístics. Tothom és convidat i té el repte d'usar retrats fotogràfics en blanc i negre per descobrir, revelar i compartir el que no es coneix, històries i imatges de persones de tot el món. Les imatges s'envien digitalment a l'equip d'INSIDE OUT, es reprodueixen en cartells i es retornen als co-creadors del projecte per a que les exposin a les seves pròpies comunitats.
El creador d' INSIDE OUT és l'artista JR, destinatari del Premi TED 2011.
Els interessats en participar-hi s'han d'inscriure a través d'aquest formulari i les places són limitades per ordre d'inscripció, que acaba el dia 12 de desembre. A mesura que hi hagi persones inscrites, començaran les sessions fotogràfiques sense esperar al venciment del termini d'inscripció.
#MOSMIREM (INSIDE OUT PROJECT)
Els llocs construeixen subjectivitats que poden arribar a estigmatitzar les persones que els habiten. Si ets en un centre hospitalari ets un malalt, en un comerç ets un client, en un centre d'art ets un espectador.
El centre de salut mental Pere Mata d'Amposta i el centre d'art de les Terres de l'Ebre, Lo Pati, estan un a tocar de l'altre i comparteixen unes característiques arquitectòniques i constructives a la façana que els donen una aparença molt semblant.
La confusió aparent entre ambdós edificis és el pretext per establir un diàleg entre les persones que freqüenten un i altre lloc. Des d'una i altra façana, tot un seguit de persones #mosmirem i us interpel·lem a que ens mireu.
Les persones retratades poden ser, o han estat en algun moment, malaltes, infermeres, artistes, espectadores, comissàries... en definitiva habitants d'un dels dos llocs. No podem saber de quin perquè la seva ubicació a la façana no es correspon necessàriament amb la seva procedència. Com la similitud de les façanes, la impossibilitat d'identificar les persones retratades amb un dels dos llocs en desdibuixa les barreres. Això ens permet mirar-nos les persones en tota la seva complexitat, més enllà de la simplificació a la que els sotmet l'etiqueta de pertànyer o habitar temporalment un lloc.
Més info a http://www.insideoutproject.net/Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)
correu electrònic
Informació i avís legal