SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Més de 3.000 alumnes de l’Ebre reflexionen sobre el problema dels sediments a través de l’art

El projecte, impulsat per L’Aula al Pati, esdevindrà una instal·lació pública que es presentarà dijous 10 de juny a la plaça del centre d’art Lo Pati a Amposta

etiquetes   noticies, cultura, exposicio, amposta, delta ebre, riu ebre, lo pati

4/6/2021

Més de 3.000 alumnes de l’Ebre reflexionen sobre el problema dels sediments a través de l’art | Amposta.info


L'Aula al Pati és una proposta d'intercanvi entre Lo Pati - Centre d’Art de les Terres de l’Ebre i els centres o espais educatius de les comarques del sud de Catalunya. La iniciativa vol explorar la formació fora de l'espai regulat de l'aula i busca la intersecció entre art contemporani i educació. I en aquest marc més de 3.000 alumnes de 26 centres d’ensenyament del territori han participat en el projecte ’Sediments’.

Es tracta d’una proposta artística que pren forma d'instal·lació col·laborativa amb l’objectiu de reflexionar sobre la necessitat de regular l’arribada de sediments al Delta de l’Ebre per recuperar l’equilibri entre el riu i el mar. La reflexió teòrica deriva amb un taller de modelació de bols d’argila; entenent el bol com un recipient que permet contenir líquids i el material (l'argila) que ens connecta als sediments que no arriben al Delta. S'estableix així un diàleg entre continent i contingut, entre terra i aigua.

El projecte culminarà dijous 10 de juny amb una instal·lació a la plaça d’art situada davant Lo Pati a Amposta, amb tots els bols confeccionats pels alumnes. Les peces es disposaran sobre el terra, on la suma de les participacions individuals acabaran emplenant la silueta del Delta de l’Ebre per representar així la força del col·lectiva que necessita la desembocadura de l’Ebre per sobreviure. L’obra romandrà exposada a l’espai públic fins al dijous 17 de juny.


Per: Redacciórestaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info