SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Els mercats d'Amposta

Xerrada de Montse Soriano-Montagut, el resultat d’un extens treball de recerca sobre els mercats de la ciutat

18/3/2019

Els mercats d’Amposta | Amposta.info L'auditori de la Fila es va emplenar de públic interessat per la temàtica de la xerrada


Aquest passat dissabte la tarda, Montserrat Soriano-Montagut, va aconseguir emplenar l'auditori de la Unió Filharmònica d'Amposta davant de la convocatòria a la xerrada Els mercats d'Amposta, el resultat d'un extens treball de recerca que l'escriptora i estudiosa de la història de la nostra ciutat, ha realitzat al voltant del mercat d'Amposta. L'activitat neix d'una proposta de Tere Porres, ampostina que actualment regenta una parada al mercat.

La xerrada va començar amb una introducció per situar al públic a l'Amposta de mitjans del segle XIX, Soriano va explicar els diferents emplaçaments que ha tingut el mercat: el mercat del peix a la vora del riu, l'edifici a la plaça de l'Aube situat al costat de la casa de Postes, la plaça de la vila, a l'església parroquial durant els anys de la col·lectivitat i a la plaça Ramon Berenguer IV, l'emplaçament actual.

Soriano va anar presentant i explicant una petita biografia de cadascuna de les persones que en algun moment de la història del mercat hi han tingut una parada. Va començar per les peixateres, un ofici que històricament han exercit les dones. Després van seguir els carnissers, les venedores de fruita i verdura, els forners, les venedores de retalls de roba i el bar. Tot això, acompanyat de fotografies molt interessants cedides per familiars dels protagonistes.

Un repàs molt exhaustiu, fent que la xerrada s'allargués prop de tres hores, que va servir per donar veu a totes aquelles famílies, algunes amb una trajectòria al mercat de més de 130 anys, han proveït de productes frescos i de qualitat no només a la ciutat d'Amposta, sinó també a tota la comarca.


Els mercats d’Amposta | Amposta.info


Els mercats d’Amposta | Amposta.info

Els mercats d’Amposta | Amposta.info

Els mercats d’Amposta | Amposta.info


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info