BIGMAT, la botiga del bricolatge i la reforma

Mario López Albiol, docent i home de lletres, primera de les Biografies ampostines 2018

Aquest passat dijous es va encetar una nova edició del cicle de conferències Biografies ampostines

16/2/2018

Mario López Albiol, docent i home de lletres, primera de les Biografies ampostines 2018 | Amposta.info  La sala d'actes va quedar petita per acompanyar al primer dels biografiats, Mario López Albiol


El Museu de les Terres de l'Ebre va encetar ahir dijous al vespre un nou cicle de conferències Biografies Ampostines que arriba, amb aquesta, a la setena edició. La sala d'actes va quedar petita per acompanyar al primer dels biografiats, Mario López Albiol. La conferència va estar presentada per Maria Josep Margalef i a petició del biografiat se li va donar format d'entrevista. Margalef va anar desgranant els trets més destacats de la infantesa i la trajectòria acadèmica i professional de López, intercalant-t'ho amb preguntes que responia el biografiat.

Nascut el 1928 a Godall, Mario López és un home amb una formació acadèmica molt sòlida i un gran coneixedor de les tradicions i costums del territori. La seua vida professional ha estat sempre vinculada a la docència i a un activisme cultural que l'ha portat a impulsar i organitzar diferents activitats, com la Trobada de Puntaires del Montsià o el Cicle de conferències sobre cultura popular del Montsià, entre altres. Durant molts anys ha col·laborat amb el programa La ciutat al dia d'Amposta Ràdio. També ha estat molt vinculat amb l'esport ampostí, ocupant diferents càrrecs a les juntes d'entitats esportives de la ciutat.

De la seua gran aportació a la vida social i cultural de la comarca, cal destacar la reivindicació i difusió que n'ha fet de la figura i l'obra de Sebastià Juan Arbó. Precisament, gràcies a la relació d'amistat de López amb Arbó, Amposta és dipositària del fons literari de l'escriptor ebrenc.

En el tracte personal, Mario López sempre ha estat una persona molt jovial, de caràcter optimista, inquieta culturalment i molt generosa a l'hora de compartir els seus grans coneixements sobre la nostra història i tradicions.

El cicle de conferències Biografies ampostines està organitzat per l'Antena del Coneixement de la URV a Amposta, el Museu de les Terres de l'Ebre i l'Ajuntament d'Amposta. Presentades per diversos investigadors locals i per col·laboradors i familiars, serveixen per descobrir històries personals, amb aspectes poc coneguts dels biografiats i fets col·lectius que ajuden en el procés de construcció de la història contemporània de la ciutat.

En aquesta setena edició les personalitats escollides són representants de diversos camps professionals: la docència, l'esport, la gestió … i la sanitat de tot el segle XX i inicis del XXI, i han contribuït amb les seves aportacions a conformar la ciutat dinàmica i oberta que tots coneixem avui.

Programa:  

 • Mario López Albiol, professor i home de lletres” a càrrec de Mario López Albiol presentat per Mª Josep Margalef.
  Dijous, 15 de febrer de 2018 a les 19,30 h  

 • Carmen Rams Margalef, passió pel handbol” a càrrec de Carme Rams Margalef presentada per Ramon Sicart Rams.
  Dijous, 22 de febrer de 2018 a les 19,30 h  

 • Joan Bel Guarch, la matemàtica de l'oratòria i l'arribada de l'institut a Amposta” a càrrec de Jaume Buera Bel.
  Dijous, 1 de març de 2018 a les 19,30 h  

 • Coia Pujol, farmacèutica i dona única” a càrrec de Carmen Romances Pujol.
  Dijous, 8 de març de 2018 a les 19,30 h 


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info