Centre Òptic l´Esguard. Gratis les teves segones ulleres de sol (consulta condicions als nostres centres. Promoció vàlida fins al 10/9/2022)

LORCA amb accent ebrenc

L’Associació Cultural LORQUIANAS presenta aquest diumenge el seu primer treball teatral, “La casa de Bernarda Alba”, de Federico García Lorca

15/3/2018


Després de l'èxit del Recital “Mar de somnis” que va tenir lloc, el passat mes d'octubre, en el marc de les XII Jornades de les Lletres Ebrenques a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó d'Amposta, l'Associació Cultural Lorquianas presenta el seu primer treball teatral, “La casa de Bernarda Alba”, de Federico García Lorca. L'estrena serà el proper diumenge 18 de març a les 19:00h al Teatre-Auditori de la Lira Ampostina, sota la direcció de Joan Guijarro.

Lorquianas és una Associació Cultural sense ànim de lucre nascuda a Amposta l'agost de 2017. Els seus objectius són donar visibilitat i empoderar a la dona a través de l'art en tota l'extensió del concepte, del coaching i, més concretament, a través de la paraula i l'obra de Federico García Lorca.

Lorquianas fou fundada per l'actriu i coach Fuensanta López, afincada a les Terres de l'Ebre, que ha estat també l'Ajudant de Direcció de l'obra i la responsable dels processos de preparació i entrenament de les actrius. El repartiment està format per dones que pertanyen a l'entitat, actrius ‘no professionals' que han desenvolupat durant tres mesos un profund treball i anàlisi de l'obra, de construcció del personatge i de posada en escena, que no deixarà indiferent a l'espectador, per la seva gran qualitat interpretativa i força escènica.

El director, Joan Guijarro, conegut per les seves produccions per a la Festa del Mercat, Ampolino i Varietés, i el seu últim gran treball produit per la Lira Ampostina, Cabaret, ha dut a terme una posada en escena minimalista, amb el concepte “d'espai buit”, que deixa el pes de l'obra sobre la paraula nua del poeta i les interpretacions de les “actrius”.

Un retrat universal de la figura femenina que podria succeïr a Andalusia, Castella o a les mateixes Terres de l'Ebre. Dones privades de llibertat per mantindre l'honor. Un enfrontament entre la repressió i la passió, on cada dona intenta trobar la seva pròpia individualitat sota el jou d'una societat retrògrada i patriarcal. Un crit de rebel·lia contra l'opressió i l'autoritat que desemboca en tragedia.

El disseny de vestuari corre a càrrec del modista i figurinista Andrej Mikulasek, que s'ha inspirat en la indumentària ebrenca de principi de segle XX.

L'obra també compta amb la col·laboració especial del músic Artur Gaya, que ha estat l'encarregat de musicalitzar els versos del “Cor dels Segadors” que apareix al 2n acte i que interpretaran en directe les veus masculines del grup de cant “Els dimarts al Llar”.

La Casa de Bernarda Alba és una producció de Lorquianas, DH Company y Racó de la Festa, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Amposta.


LORCA amb accent ebrenc | Amposta.info


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info