EbreActiu, revista d´oci actiu

Lo Rogle, el taller de creació al voltant de la pauma, dóna a conèixer els primers productes

La presentació dels 5 productes es realitzarà a l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta (ESARDI) aquest divendres 12 de gener de 2018. Aquests productes han estat el final d’un taller que ha explorat noves aplicacions de la pauma

9/1/2018

Lo Rogle, el taller de creació al voltant de la pauma, dóna a conèixer els primers productes | Amposta.info La presentació dels 5 productes es realitzarà a ESARDI aquest divendres 12 de gener de 2018


El Museu de la Pauma del Mas de Barberans s'encabeix dins de la recuperació del patrimoni etnològic perquè sigui present i viu en les dècades vinents. Per això porta a terme activitats de recerca, de difusió i de creació de productes, mesclant la tradició i la modernitat a través de programes pedagògics dels oficis i de diferents tallers. Lo Rogle ha estat el taller de creació i experimentació que ha girat al voltant de la pauma i que, aquest divendres 12 de gener, a les 18.00 h, a l'Escola d'Art i Disseny d'Amposta (ESARDI), donarà a conèixer els primers productes ideats per una quinzena de professionals de diferents disciplines sota la tutela de Curro Claret, dissenyador reconegut que forma part d'una nova generació de dissenyadors amb un discurs de caràcter social i mediambiental. Curro Claret va cursar els estudis de disseny industrial a l'Elisava (Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona) d'on ara n'és professor i va realitzar part d’un màster al Central Saint Martins, College of Art and Design de Londres.

L'objectiu de Lo Rogle ha estat explorar, investigari proposar noves aplicacions al voltant de la pauma i demostra que aquesta fibra natural, sostenible i de quilòmetre zero, extreta del margalló, també té un espai en el món actual a través d'usos i objectes nous que siguin susceptibles de comercialització.

Lo Rogle s'ha dirigit a persones vinculades al disseny, a l'artesania i l'interiorisme, també a artistes, arquitectes i persones interessades amb la pauma. A més, el disseny del catàleg del producte s'ha realitzat en col·laboració amb l'alumnat de Gràfica Publicitària d'ESARDI.

Per a enguany, Lo Rogle continuarà amb més tallers que se centraran en aspectes legals com llicències i patents entre altres, en circuits de comercialització i anàlisis de mercat.

A més, el pròxim 2 d'agost de 2018, coincidint en les activitas de la Fira de fibres naturals de Mas de Barberans, s'inaugurarà l'exposició complerta al mateix Museu de la Pauma.

El projecte és fruit de la cooperació de l'Ajuntament del Mas de Barberans i del Consell Comarcal del Montsià que rep el suport i el finançament del Servei d'Ocupació de Catalunya, mitjançant el projecte “Treball a les 7 comarques” que impulsen els ajuntaments d'Amposta, Alcanar, Freginals, La Galera, la Sénia, Godall, Mas de Barberans, Masdenverge, Sant Jaume d'Enveja, Sant Carles de la Ràpita, Santa Bàrbara, Ulldecona i l'EMD dels Muntells. L'objectiu del projecte és donar suport a la dinamització econòmica del Montsià per generar riquesa i ocupació seguint les línies de treball de l'Estratègia Territorial per a la Reactivació Econòmica i l'Ocupació Montsià 2026.


Lo Rogle, el taller de creació al voltant de la pauma, dóna a conèixer els primers productes | Amposta.info


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info