BIGMAT CITY AMPOSTA

La Lira homenatja el Mestre Ventas en el centenari del seu naixement

S’han organitzat diversos actes per commemorar-ho. L’acte central serà el concert que la Banda de Música de La Lira Ampostina oferià aquesta nit amb obres originals i arranjaments del mestre

1/2/2019

La Lira homenatja el Mestre Ventas en el centenari del seu naixement | Amposta.info 


Ahir dijous 31 de gener es complien 100 anys del naixement de l'intèrpret, compositor i pedagog Adolf Ventas i la Societat Musical La Lira Ampostina ha organitzat diferents activitats per commemorar el centenari del naixement del músic ampostí.

La conferència musicada que va tenir lloc ahir dijous va ser el primer dels actes, que continuen aquesta nit amb el concert que la Banda de Música de La Lira Ampostina oferirà en homenatge al Mestre Ventas, l'acte central de la celebració del centenari. La Banda interpretarà diverses obres originals i arranjaments del mestre, entre els que destaca el concert Amposta, composat en motiu del retorn del músic a la seva ciutat natal i la inspiració que la transformació de la ciutat, i la melangia de temps passats van provocar-li, aquest concert serà interpretat pel jove solista Pau Ignacio, ex alumne de la Lira Ampostina, actualment realitzant estudis de perfeccionament a Basilea.

Demà dissabte, a les vuit del vespre, es farà la presentació i el concert de l'ensemble de saxofons Ventsax, que interpretarà peces arranjades i originals composades pel mateix Ventas.

Adolf Ventas i Rodríguez (31 de gener 1919 – 2 de febrer 2014), estudià música a la Lira Ampostina i va fer el primer concert als 14 anys amb la Banda La Lira. Un any més tard, va debutar professionalment amb l’Orquestrina Farrés-Altimira de Manresa. L’any 1947 va fundar la seva orquestra. Adolf Ventas va ser solista de saxofon de la Banda Municipal de Barcelona i va col·laborar amb l’orquestra del Teatre del Liceu i amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. En la vessant pedagògica, va exercir de professor de saxofon al Conservatori de Barcelona i va publicar cinc manuals de saxofon. Com a compositor, va escriure nombroses peces per al seu instrument. Va fer concerts per Europa i l’Orient Mitjà. A part de la feina de músic, Ventas també va treballar de director musical de la discogràfica Belter.


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info