SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

La Joieria Salvadó, un dels comerços centenaris protagonistes de l'exposició «Comerç al servei de la ciutat. Amposta al tombant dels s. XIX i XX»

L’establiment ampostíva obrir les seves portes el 1902 i està declarat Establiment Comercial Centenari per la Generalitat de Catalunya

etiquetes   noticies, societat, comerç, comerç de confiança, amposta, festa del mercat

10/5/2022

La Joieria Salvadó, un dels comerços centenaris protagonistes de l’exposició «Comerç al servei de la ciutat. Amposta al tombant dels s. XIX i XX» | Amposta.info


La Joieria Salvadó, fundada al 1902, és un dels comerços centenaris protagonistes de l'exposició «Comerç al servei de la ciutat. Amposta al tombant dels s. XIX i XX» que es podrà visitar al Museu de les Terres de l'Ebre a partir del 19 de maig i fins el 3 de juliol de 2022. La mostra s'emmarca dins dels actes de la Festa del Mercat a la Plaça.

Els visitants a l'exposició podran copsar la transformació de la societat ampostina, entre finals del segle XIX i les primeres dècades del segle XX, a través de l'evolució d'una de les seves activitats socioeconòmiques: el comerç al detall, entès com la compra i la venda de productes naturals i industrials o de serveis.

L'exposició aplega gairebé dos centenars de peces, acompanyades de textos explicatius i fotografies que mostren tendes, botigues i serveis ampostins de l'època. La major part dels objectes exposats són dels comerços més antics de la ciutat: Farmàcia Ferré (iniciada el 1874), Joieria Salvadó (fundada el 1902), Carns Lafont (carnisseria creada el 1912) i Dolços Alemany 1912 (pastisseria inaugurada el 1912); i també per altres comerços avui desapareguts: la barberia Perruqueria Garriga, les fàbriques de sifons i gasoses La Higiènica i Fatsini, propietat de les famílies Garriga, Vidal i Fatsini (totes ja en funcionament durant els anys 1920).


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info