MiYOSMART, la forma intel·ligent de tractar la miopia dels teus fills. Segura, eficaç i no invasiva.

Joana Serret, premi Lo Grifonet 2021 d’Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre

Els socis i sòcies d’Òmnium han destacat l’activisme de la directora de la Biblioteca Sebastià Juan Arbó d’Amposta en la promoció de la literatura, especialment en les Jornades de Lletres Ebrenques

etiquetes   noticies, societat, cultura, amposta, premis

19/11/2021

Joana Serret, premi Lo Grifonet 2021 d’Òmnium Cultural de les Terres de l’Ebre | Amposta.info


Enguany Òmnium Cultural celebra cinquanta anys de presència al territori i, també, la 10a edició del premi Lo Grifonet. Un guardó que reconeix una persona de les Terres de l'Ebre per la seua trajectòria cultural o científica i per la importància i exemplaritat de la seua tasca intel·lectual, social o humana. Aquest 2021 en guardó recaurà en Joana Serret, directora de la Biblioteca Sebastià Juan Arbó d’Amposta.

La guardonada és nascuda a Amposta. Ha passat tota la vida envoltada de llibres i cultura. Serret, va començar a l'antiga Biblioteca Municipal d'Amposta a finals dels anys setanta. Durant aquestes dècades ha vist evolucionar la biblioteca, de la qual sempre n'ha sigut responsable. Des d'aquest epicentre cultural ha organitzat nombrosos premis literaris i s'ha responsabilitzat difondre la figura de l'escriptor Sebastià Juan Arbó. També ha organitzat i ha estat l'alma mater de les Jornades de Lletres Ebrenques d’Amposta. Amb tot això, ha convertit la biblioteca en un referent i punt de trobada dels autors de les comarques centrals dels Països Catalans. Enguany, el procés d'elecció dels candidats s’ha fet a partir d’una crida a entitats de les comarques de l’Ebre, de nord de València i el sud d’Aragó. D’entre els proposats es va iniciar un període de votació entre els socis i sòcies d'Òmnium. La guanyadora ha estat Joana Serret i Fabra, a la qual se li farà entrega del guardó el dissabte 27 de novembre a les 13.30 al restaurant La Sifoneria d’Amposta (inscripció i amb places limitades).


10 anys de Lo Grifonet

Enguany, el premi atorgat per Òmnium Cultural compleix deu anys. Fins ara, els altres guardonats han estat Joan Beltran, lingüista (2011) Octavi Ruiz, músic (2012), Manel Ollé, professor de català (2013), Lola Santacatalina, activista feminista (2014), Artur Quintana, filòleg (2015) Manolo Tomàs, portaveu de la PDE (2016), Zoraida Burgos, poeta (2018), Jordi Cuixart, president d’Òmnium (2019) i Joan Panisello, ceramista (2020). El 2017 el premi va quedar desert com a protesta per l’empresonament de Jordi Cuixart.


Per: Redacció

Foto: Biblioteca Sebastià Juan Arbó


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info