EbreActiu, revista d´oci actiu

Una investigació sobre Amposta durant la Guerra Civil, Premi de Recerca Jordi Fontanet

El projecte és obra del periodista i expert en memòria històrica Andreu Caralt

27/9/2019

Una investigació sobre Amposta durant la Guerra Civil, Premi de Recerca Jordi Fontanet | Amposta.info L’acte es va celebrar aquest dijous 26 de setembre a la Biblioteca S. Juan Arbó (cedida)


Una investigació sobre com es vivia a Amposta durant la Guerra Civil s'emporta el Premi de Recerca Jordi Fontanet, que enguany celebra la segona edició. Sota el títol «La Guerra Civil a Amposta (1936-1939)», el periodista i expert en memòria històrica Andreu Caralt va rebre el reconeixement, aquest dijous 26 de setembre, a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó. El jurat del premi va comptar amb persones tècniques en cultura i de l'Arxiu Municipal i del Museu de les Terres de l'Ebre.

Durant l'acte també es va presentar l'obra guanyadora de l'anterior edició «De quan es pagava un paó a l'any, una visió d'Amposta a través dels capbreus de rendes reials dels segles XIV i XV», realitzada pels investigadors Antoni Cartes Reverté i Sabina Colomé i Ortí. L'obra estudia la distribució urbanística del municipi i la localització d'edificis concrets, l'organització de l'espai agrari ampostí, l'evolució de la distribució de terres o les conseqüències de la Guerra Civil Catalana per al terme d'Amposta, tot comprès entre els segles XIV i XV.

El Premi de Recerca Jordi Fontanet està donat amb 3.000 i té com a objectiu premiar un projecte de recerca original i inèdit referit a estudis cientificotècnics, històrics, mediambientals, geogràfics, econòmics, literaris, artístics, polítics, sociològics o d'especial interès per la ciutat. L'ajuntament d'Amposta publicarà l'obra premiada i es reserva el dret de fer-ho de forma completa, en format paper i/o en suport digital. El guardó, que és de caràcter biennal, està dedicat a memòria de l'investigador i apassionat de la cultura Jordi Fontanet, el premi que duu el seu nom es va crear l'any 2017 amb l'objectiu de fomentar la investigació sobre Amposta.


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)


Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info