SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Instal·lat el nou ascensor que permetrà accedir a la primera planta del Museu

Les obres s’han dut a terme amb el finançament del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

etiquetes   noticies, ciutat, equipaments, museu terres ebre, amposta, montsia

14/9/2022

Instal·lat el nou ascensor que permetrà accedir a la primera planta del Museu | Amposta.info El nou ascensor instal·lat a la primera planta del Museu de les Terres de l’Ebre


El Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre amb el suport del Departament de Cultura i la col·laboració de l'Ajuntament d'Amposta ha promogut la instal·lació d'un ascensor per millorar l'accessibilitat de l'edifici.

Des de la fundació del Museu Comarcal del Montsià fins a l'actualitat, la seu física de la institució s'ha localitzat en les antigues escoles públiques “Miquel Granell”, aprofitant el valor patrimonial, històric i arquitectònic d'aquesta construcció d'estil modernista. Ara bé, com la majoria d'edificis del segle XX, les antigues escoles públiques “Miquel Granell” requerien implementar transformacions arquitectòniques que milloressin la distribució, la disposició i l'accessibilitat de l'edifici. És per això que entre els anys 1997 i 2010 es van desenvolupar diverses fases de remodelació i ampliació del Museu.

En aquest projecte arquitectònic de remodelació i ampliació del Museu, ja es contemplava instal·lar un ascensor que comuniques dins del Blocs d'exposició la primera planta de l'edifici, però, finalment, l'obra no es va executar per la qual cosa la instal·lació de l'ascensor va haver d'ajornar-se.

Aquest ascensor en endavant permetrà no només millorar l'accessibilitat de l'equipament, sinó que també serà un element articulador per al creixement del Museu, ja que en un futur es preveu adequar un nou espai expositiu en el primer pis “El Delta de l'Ebre: memòria d'un medi, espai d'uns hòmens”, el qual se situarà a la primera planta del Bloc d'exposicions.

A més d'aquesta intervenció i en el decurs de les mateixes obres s'han instal·lat nous equips i pantalles tàctics en el vestíbul i s'han adquirit vitrines noves per al punt de venda i promoció de productes locals que es vol habilitar.


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info