SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

«Infinit O» prendrà forma al nou espai de dol gestacional, perinatal i neonatal del cementiri

L’espai de dol és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament, Libèl·lules dels Estels, ESARDI i l’Escola de Capacitació Agrària

etiquetes   noticies, ciutat, societat, amposta

13/10/2023

«Infinit O» prendrà forma al nou espai de dol gestacional, perinatal i neonatal del cementiri | Amposta.info


El projecte "Infinit O", de l'alumne d'ESARDI Dimitar Harizanov i l'alumna de l'Escola Agrària Tereza Sehnalová, es materialitzarà al nou espai de dol gestacional, perinatal i neonatal del cementeri d'Amposta. El jurat, format per famílies de Libèl·lules dels Estels i membres d'ESARDI, l'Escola Agrària i l'Ajuntament, va escollir "Infinit O" després de la presentació dels tres projectes finalistes, aquest dimarts a l'Espai Dones. Aquesta és la tercera i última fase de la creació de l'espai de dol gestacional, perinatal i neonatal de la ciutat, una acció que es porta treballant des de l'octubre de 2022 entre les regidories de Drets Socials i Ciutadania, Atenció Ciutadana, Educació i Participació de l'Ajuntament d'Amposta, ESARDI, l'Escola de Capacitació Agrària i l'associació ebrenca Libèl·lules dels Estels.

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, deia que "el procés de creació de l'espai de dol respon a allò que des de l'Ajuntament ens agrada molt fer: treballar a través de processos participatius, fruit també de la relació amb entitats i de la mà d'ESARDI, el que fa que el que passi als centres educatius no sigui impermeable".

La presidenta de Libèl·lules dels Estels, Trini Lleixà, traslladava la seva satisfacció, sobretot per les famílies de la ciutat: "Tenim un altre municipi que se suma als espais dol i fer-ho conjuntament amb els centres educatius ha sigut un pas més en la creació de l'espai. També agraïm a l'Ajuntament d'Amposta que, des del primer minut, ens va escoltar i va voler tirar endavant el projecte".

"Infinit O" està pensat com un monument mitjançant un joc de cercles en el qual s'amaga la simbologia de la infinitat. Segons el seu impulsor, s'ha creat un espai íntim a través de la il·lusió òptica, elevant algunes parts i enfonsant-ne d'altres, aconseguint donar volum a la intervenció.

L'execució de l'espai de dol perinatal, gestacional i neonatal dissenyat per l'alumnat d'ESARDI i de l'escola Agrària, al costat de l'entitat Libèl·lules dels Estels, és la mesura 150 del Pla d'Acció Municipal (PAM).


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info