SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

La Gala del Premi Amposta reuneix 30 anys de guardonats

Èric Matamoros, Premi Amposta 2018 i Menció Especial per al DeltaChamber Music Festival

8/4/2019

La Gala del Premi Amposta reuneix 30 anys de guardonats | Amposta.info Èric Matamoros i Laura Ruiz, en representació de DeltaChamber Music Festival, Premi Amposta 2018 i Menció d'Honor. Foto: cedida


L'auditori municipal va acollir aquest passat divendres, la Gala d'entrega del Premi Amposta, amb l'afegit que en aquesta edició també es commemorava els 30 anys de vida d'aquest guardó que entreguen els mitjans de comunicació local.

L'acte va començar amb l'entrega del Premi Amposta 2018 al jove estudiant de bioquímica Èric Matamoros Morales i la Menció Especial a DeltaChamber Music Festival, guardó que va recollir Laura Ruiz.

El jove estudiant de Bioquímica és el creador del TBM Classifer, una aplicació que permet detectar càncer de pell en estats prematurs. Durant l'entrega del guardó, Matamoros va voler comparar el creixement personal amb el d'un arbre: "A mi encara em queda molt per complir, com trobar la cura al càncer. I aquest és el principal motiu pel qual m'aixeco del llit cada dia". Amb només 19 anys, el jove ampostí ha guanyat el primer premi del certamen Connected Campus Idea Competition (CCIC) organitzat per Huawei. Un guardó que va permetre a Matamoros viatjar a la Xina per desenvolupar, amb el suport de la multinacional, l'aplicació mòbil BioAI per detectar diferents tipus de càncer

Laura Ruiz, qui va impulsar el DeltaChamber Music Festival juntament amb Pau Rodríguez, va recollir la Menció Especial. Ruiz va explicar la història de com havia sorgit la idea de crear l'esdeveniment. "Estem contents de portar al poble allò que ens fa feliços i veure com gent de totes les edats ve a Amposta fns a exhaurir les entrades", va afirmar . L'any passat, un dels tres concerts del certamen va ser retransmès per la Unió Europea de Radiodifusió (UER) de la mà de Catalunya Música.

Seguidament, els conductors de l'acte, Manel Ramon i Anna Fornós, van anar presentant a les persones i entitats que al llarg de 30 anys han rebut el Premi Amposta. L'alcalde, Adam Tomàs, el regidor de Mitjans de Comunicació, Ramon Bel i els regidors Miquel Subirats, Isabel Ferré i Francesc Miró van fer-los entrega d'una placa commemorativa del premi.

Un acte carregat d'emotivitat que també va servir per a recordar als premiats ja desapareguts, però sobretot, per posar en valor el talent i l'empenta de la societat ampostina. "El Premi és un petit reconeixement perquè ningú oblidi el que s'ha fet a la ciutat en aquests 30 anys", va assenyalar l'alcalde, Adam Tomàs.


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info