EbreActiu, revista d┤oci actiu

El #F˛rumJove18 reunirÓ prop d’una cinquantena d’expositors i mÚs de 1.400 estudiants

Ensenyament, ocupaciˇ i habitatge sˇn els tres principals eixos per a l’emancipaciˇ juvenil pels quals aposta el F˛rum

5/3/2018

El #F˛rumJove18 reunirÓ prop d’una cinquantena d’expositors i mÚs de 1.400 estudiants | Amposta.info


Prop d’una cinquantena d’expositors, mÚs de 1.400 alumnes de secundaria inscrits per a visitar-la i un programa de xerrades i activitats que s’allargarÓ durant tres dies. Sˇn les principals credencials del #F˛rumJove18, que arranca el 14 de marš fins el 16 al pavellˇ firal 1 d’octubre d’Amposta. ’Es tracta d’unificar, en un mateix lloc, els tres eixos principals per orientar els joves en la seva emancipaciˇ’, destaca l’alcalde d’Amposta, Adam TomÓs, tot assenyalant que aquestes lÝnies sˇn ensenyament, ocupaciˇ i habitatge. En aquest sentit, entre els expositors hi haurÓ 12 instituts, 13 escoles, 5 universitats, 2 empreses de recerca de feina, aixÝ com les oficines territorials de Joventut de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre, diferents programes laborals, de formaciˇ i d’habitatge.

Pel que fa al programa d’activitats, tal i com ha explicat la regidora de Joventut i Participaciˇ Ciutadana, J˙lia BarberÓ, destaquen les xerrades sobre la recerca de feina (entrevistes de treball, actitud en la cerca de feina, marca personal, etc.), motivaciˇ, emprenedoria o comunicaciˇ. TambÚ destaquen la I Trobada de professors i professores de les Terres de l’Ebre (14 de marš), la V Trobada d’Empreses (dijous 15), el Concurs de pintura #F˛rumJove18 (dijous 15) o l’Imagine Challenge Amposta (divendres 16), algunes de les novetats del programa d’enguany.

La regidora ha explicat que a mÚs d’una setmana d’inaugurar el F˛rum, ja hi ha inscrits uns 1.400 alumnes de totes les Terres de l’Ebre. ’Aquesta Ús la xifra que vam registrar l’any passat en tancar el F˛rum, aixÝ que de ben segur que la superarem, ja que encara falten instituts a confirmar’, ha afegit. BarberÓ ha recordat, tambÚ, que l’Ajuntament d’Amposta ofereix busos gratu´ts a tots els instituts del territori perquŔ vinguin a visitar el F˛rum.


Novetats

La I Trobada de professors i professores de les Terres de l’Ebre, que tindrÓ lloc a l’auditori municipal, consistirÓ en una xerrada de carÓcter motivacional de Carles Romero. Tal i com ha explicat la regidora d’Ensenyament i Cultura, InÚs MartÝ, es tracta d’una activitat oberta a tot tipus de mestres i professors des d’educaciˇ infantil fins a l’ensenyament universitari.

Enguany, per primer cop tambÚ, s’inclou dins al #F˛rumJove18 la V Trobada d’Empreses, que organitza l’Institut MontsiÓ d’Amposta. El director de l’Institut, Gabriel Perles, ha explicat que es tracta un espai en quŔ els alumnes poden contactar amb les persones responsables dels departaments de Recursos Humans de grans empreses de tot el territori, entre una vintena i una trentena. ’No Ús un espai de trobada de feina’, ha dit Perles, ’sinˇ un lloc en quŔ els alumnes s’interessen per all˛ que busquen les empreses’. ’AixÝ els alumnes aprenen com s’han de presentar a un lloc de feina, quŔ esperen les empreses dels seus treballadors, etc’. Tant l’alcalde com el director de l’Institut incideixen en la importÓncia de poder establir aquest tipus de colĚlaboracions entre l’administraciˇ i el centres d’ensenyament perquŔ aquesta activitat, que fins ara s’havia fet nomÚs per als alumnes de l’Institut MontsiÓ, pugui arribar a tots els estudiants. ’Es tracta d’unir esforšos’, ha dit TomÓs. Aquesta activitat tindrÓ lloc el dijous 15 de marš al matÝ a l’auditori municipal.

TambÚ dijous, per˛ en aquest cas per la tarda, tindrÓ lloc el Concurs de pintura ’F˛rum Jove 2018’. Un certamen dirigit a estudiants d’art del territori, d’entre 16 i 35 anys i que Ús d’estil lliure i amb temÓtica primavera. En destaca el premi: un viatge a Paris d’una nit per a dos persones i amb entrada per visitar el Museu del Louvre. Finalment, un altre dels actes destacats Ús l’Imagine Challange Amposta, un taller prÓctic per fomentar l’actitud emprenedora i innovadora entre el jovent. EstÓ previst que uns 300 estudiants, distribu´ts en equips de quatre persones, hauran de resoldre 4 reptes sobre necessitats reals relacionades amb el jovent, el comerš, l’esport i l’empresa d’Amposta i les Terres de l’Ebre. Aquest taller anirÓ dirigit per Xavier Verdaguer i l’equip de l’Imagine Creativity Center


EbreActiu, revista d’oci actiu


Amposta.info, el digital de la ciutat d┤Amposta des de 1998 (Terres de l┤Ebre)

correu electr˛nic
Informaciˇ i avÝs legal

Amposta.info